MEB’e 30 bin, üniversitelere 550 kadro

Devlet Personel Başkanlığı'nın ilk atamalara ilişkin 2017 yılı için verilen atama kontenjanları açıklandı. MEB’e 30 bin öğretmen kadrosu verildi, 5 bine yakın akademisyenin ihraç edildiği üniversitelere ise 550 kadro tahsis edildi

Devlet Personel Başkanlığı'nın ilk atamalara ilişkin 2017 yılı için verilen atama kontenjanları dün yayımlandı. Binlerce akademisyenin ihraç edildiği üniversitelere 5'er kadro olmak üzere toplamda 550 kadro dağıtıldı. Bakanlık ve bağlı kuruluşlara da 500 adet kadro verildi. Geniş kapsamlı merkezi personel alımı ise Haziran ayında. Sözleşmeli alımlar 5 bin kadro içinde yer almıyor. Maliye'nin onayıyla sözleşmeli alımlar yapılabiliyor.

KADROLAR BELLİ OLDU

Sağlık Bakanlığı'nın nisan sonuna kadar toplam 4 bin kişiyi alacak.

Adalet Bakanlığı ise 3 bin 500 hâkim, savcı alımına yönelik sınav sürecinde olduğu belirtildi. Adalet Bakanlığı ayrıca 5 bin kadar infaz koruma, zabıt kâtibi alacak. Sağlık ve eğitim için de yaklaşık 60 bin personele ihtiyaç bulunuyor. Bunun yaklaşık 13 bininin doktor istihdamını oluşturacağı belirlendi. Milli Eğitim Bakanlığı'na 30 bin kişilik öğretmen kadrosunun yanı sıra, 4 binden fazla güvenlik görevlisi alımına izni verileceği belirlendi. Ayrıca 500 kadar engelli öğretmen de istihdam edilecek.

Bu arada 'FETÖ' bağlantısı gerekçesiyle işten atılanların iade sürecini yönetecek OHAL Komisyonu'na yönelik çalışmalar sürüyor. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, içerisinde iadelerin de olduğu yeni bir KHK hazırlığında olduklarını söyledi. Kamudaki ihraç çalışmalarını değerlendiren Canikli, “FETÖ'den ihraç edilenlerin tamamına yakını itiraz başvurusunda bulundu. Bunların büyük kısmı, standart şablonlar içeren dilekçelerden oluşuyor. İtirazları inceledik, uygun gördüklerimizi iade ettik. Yeni bir iade KHK'sı çıkacak” değerlendirmesi yaptı.