Milli Eğitim Bakanlığı özel okul teşviklerini açıkladı. Buna göre en yüksek destek verilecek alanlar, 14 bin 744 TL ile motorlu araçlar teknolojisi olarak öngörüldü.

MEB eğitimin kasasını yine sermaye için açtı
Fotoğraf: AA

Mustafa BİLDİRCİN

Dini eğitim yapan okullar ile birlikte MEB’in gözbebeği konumunda olan mesleki eğitim okulları için kesenin ağzı bir kez daha açıldı. Milli Eğitim Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ortak çalışmasının ardından 2022-2023 eğitim öğretim yılında organize sanayi bölgeleri ve dışında okuyan özel mesleki ve teknik eğitim öğrencilerine yönelik teşvik miktarı belirlendi.

Bütçeye ek yük getireceği gerekçesiyle öğretmen atama sayısının artırılmasına ilişkin önerileri reddeden Milli Eğitim Bakanlığı, kasasını bir kez daha sermaye için açtı. Milli Eğitim Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğde, 2022-2023 eğitim öğretim yılı için öngörülen teşvikler sıralandı. Organize sanayi bölgelerindeki mesleki eğitim okullarında öğrenim gören öğrenciler için eğitim ve öğretim desteği verilen bazı alanlar ve destek tutarları şöyle oldu:

Ayakkabı ve saraciye teknolojileri: 9 bin 297 TL,

Bilişim teknolojileri: 8 bin 800 TL,

Biyomedikal cihaz teknolojileri: 11 bin 768 TL,

Elektrik-elektronik teknolojisi: 14 bin 104 TL,

Motorlu araçlar teknolojisi: 14 bin 744 TL.

Organize sanayi bölgeleri dışında açılan özel mesleki ve teknik Anadolu liselerinde öğrenim gören öğrenciler için eğitim ve öğretim desteği verilen alanlar ve tutarları ise şöyle belirlendi:

Hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı: 8 bin 378 TL,

İnşaat teknolojisi: 9 bin 219 TL,

Kimya teknolojisi: 9 bin 888 TL,

Motorlu araçlar teknolojisi: 10 bin 885 TL.