MEB ile TED el ele

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararına göre, Milli Eğitim Bakanlığı’nda açık bulunan Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’ne Anıl Yılmaz, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne Sadri Şensoy atandı.

Atanan isimlerin ise son zamanların en çok tartışma konularından biri olan ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu’ teklifinde bulunan Türk Eğitim Derneği (TED) bağlantılı olması dikkat çekti. Anıl Yılmaz, TED Ankara Koleji ve Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu iken Sadri Şensoy 1998-2005 yılları arasında TED Zonguldak Şubesi’nde Başkan Yardımcılığı ve TED Zonguldak Koleji Vakfı’nda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Öte yandan Şensoy, TED Zonguldak Kolejliler Spor Kulübü kurucu başkanlığı, TED Genel Merkezi Zonguldak Temsilciliği ve TED Genel Merkezi Kurultay Üyeliği de yapmıştı.

BAKAN DA TED'DEN

Milli Eğitim Bakanlığı ile TED’in ilişkisi bununla da sınırlı değil. Bakan Ziya Selçuk, TED’in düşünce kuruluşu olan TEDMEM’in kuruculuğunu ve direktörlüğünün yanı sıra TED Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanvekilliği de yapmıştı.

TED, eğitimciler tarafından oldukça tepki çeken ve son dönemlerin en çok tartışılan konularından olan ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu’ teklifinde bulunmuştu. Türk Eğitim Derneği Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ise Cumhurbaşkanlığına bağlı Eğitim Öğretim Politikaları Kurulu’na da atanmıştı.