AKP, Meclis’in 27, 28, 29 Aralık günlerinde tatil olmasını önerdi. Öneri, MHP'li vekillerin desteğiyle kabul edildi. Karara tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Emeklilikte yaşa takılanlar ne oldu? Bir bakan öyle konuşuyordu. Söz verdiniz, ‘2022 bitmeden Meclis’ten geçecek’ diye. Emeklilikte yaşa takılanları boynu bükük bırakıp, yılbaşı gecesi yeni yıla mutlulukla gireceklerine endişeyle girmelerini sağlayacak bir grup önerisi getirmişsiniz" dedi.

Meclis, AKP ve MHP'nin oylarıyla gelecek hafta tatil edildi

AKP ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla Meclis'in gelecek hafta tatil yapmasına karar verildi.

AKP, gelecek hafta yasama faaliyetlerine bir hafta süreyle ara verilmesi için bugün TBMM Genel Kurulu'na öneride bulundu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, öneri üzerine söz alarak, “Bu, çalışma takvimine ilişkin bir grup önerisi. Ancak temelde yapmaya çalıştığı şey, şu elimizde gördüğünüz 381 sıra sayılı Kanun'u görüşmek ve bunu buradan geçirmeye çalışıyor. Burada çok sıkıntılı maddeler var, bunlardan bir tanesi zeytinliklerin maden ocakları yapılmasına ilişkin maddeydi, onu neyse çektiler ama burada limanların özelleştirilmesi, OHAL ve sendikalarla ilgili 3 tane özellikle kritik madde var. Ha ben, burada, şimdi bu kısa konuşmada, bu liman meselesinin üzerine biraz değinmek istiyorum, hazır AK Partili arkadaşları da burada bulmuşken” dedi.

"BURADA BİR KUMPAS VAR"

Kanun teklifine dikkat çeken Usta, “Burada bir kumpas var. Bakın, limanlar en kıymetli varlıklarımız. Limanların özelleştirilmesi meselesi ayrı bir konu. Özelleştirme yapılacaksa da burada söylemek istediğimiz temel şey şu; ya eşit rekabetle serbest rekabet koşullarını sağlasınlar. Niye mevcut işletmecilere belli formülasyonlarla bunu veriyoruz, niye burada bir rekabeti sağlamıyoruz? Anayasa Mahkemesi de zaten onu söylüyor” eleştirisinde bulundu.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, “Bir dezenformasyon bülteni yayınlıyor, sizin yalan üretim merkeziniz. Yalan üretim merkezi, sözde dezenformasyonu engelleyecek, kendisi dezenformasyon yapıyor. Bakın, bütçeden önce biz burada bir araştırma önergesi verdik. Araştırma önergesi, bildiğiniz gibi verilen önerge, yazılı hâliyle ve burada yapılan konuşma bir bütünlük içindedir araştırma önergesinde, yani sizler bunların hepsini biliyorsunuz da bu yalan üretim merkezindekiler bilmiyor belli ki. O araştırma önergesi, lanetlediğimiz Taksim'deki saldırıyla ilişkiliydi ve o konunun üzerine çıktım, ben bir konuşma yaptım bu kürsüden” diye konuştu.

Terör saldırılarının araştırılmasına ilişkin daha önce verdikleri önergeyi açıklayan Oluç Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nı şu sözlerle eleştirdi:

“Dezenformasyon merkezi, yani bu dezenformasyon merkezi dediğim yalan üretim merkezi, iddia ediyor ki biz aslında bu verdiğimiz önergede ‘Taksim saldırısının arkasındakiler araştırılsın’ dememişiz. Daha nasıl diyeyim? ‘ÖSO, HTŞ, IŞİD, El Kaide artığı tüm örgütlerle sürdürülen ilişkiler araştırılsın’ demişim, daha nasıl diyeyim? En anlaşılmayacak şekilde değil, en anlaşılır şekilde anlatmışım ama anlamak işinize gelmediği için, bu dezenformasyon merkezi bu işi bu şekilde sürdürüyor.

Neden? Çünkü yalan üretim merkezi olarak işlev görüyor ve bu yalan üretim merkezi de ‘Nasıl olur da iktidara yönelik her türlü saldırıyı, iktidara yönelik her türlü gerçeğin, hakikatin konuşulduğu konuları biz gündeme almayız ve bunu çarpıtırız’ diye çalışıyor. İşte bu çalışmanın bir parçası, bir kez daha söyleyeyim. Yalan üretim merkezinin ürettiği yalanlara hiç kimse inanmıyor. O binanın üstüne ‘İletişim Başkanlığı’ yazdınız ya onun iki katı büyüklükte de yazsanız orası, İletişim Başkanlığı değil, yalan üretim merkezidir”

"VERİLEN SÖZLER TUTULMADAN SENE KAPATILIYOR"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özeli ise şöyle konuştu:

“Elimde AK Parti Grubu’nun grup önerisi var, bu birazdan oylanacak. Bu grup önerisinin Türkçesi ne biliyor musunuz? Verilen sözler tutulmadan sene kapatılıyor. Grup önerisi diyor ki ‘Anayasa'ya açık aykırı, Anayasa'ya karşı suç işleme torbasını bu hafta hallediyoruz, gelecek hafta çalışmıyoruz’. Emeklilikte yaşa takılanlar ne oldu? Bir bakan öyle konuşuyordu. Söz verdiniz, ‘2022 bitmeden Meclis’ten geçecek’ diye. Emeklilikte yaşa takılanları boynu bükük bırakıp, yılbaşı gecesi yeni yıla mutlulukla gireceklerine endişeyle, tedirginlikle girmelerini sağlayacak bir grup önerisi getirmişsiniz.

Biz, emeklilikte yaşa takılanlarda herhangi bir ayrımı, herhangi bir kısıtlamayı, özellikle yaş sınırlamasını kesinlikle kabul etmiyoruz. MHP’nin 5 yıl önce, 4 yıl önce verilmiş kanun teklifi var. 4 yıldır insanlar bunu bekliyorlar. Siz dediniz ki ‘Seçimi kaybedeceğimizi bilsek geçirmeyeceğiz’. Onlar da size uydular, gördünüz seçim gidiyor, ‘Şimdi getireceğiz’ dediniz ama 2022 bitiyor, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenlemeyi yapmadan gidiyorsunuz. Ayrıca, sözleşmelilere kadro sözünüz var, sözleşmelilere kadroyu vermeden gidiyorsunuz”

(ANKA)