1 Temmuz 2023'te tatile girmesi yani kapanması beklenen Meclis'in çalışma süresinin uzatılmasının ardından Meclis ne zaman tatile girecek, kapanacak sorusu gündemdeki yerini aldı. Son olarak kurulda, memur ve emekli zamlarına ilişkin kanun tekliflerinin görüşüldüğü TBMM'nin ne zaman tatile gireceği yani kapanacağı yurttaşlar tarafından merak konusu. Peki, Meclis ne zaman tatile girecek, kapanacak?

Meclis ne zaman tatile girecek, kapanacak?

Normal yasama yılı için 1 Temmuz 2023'te tatile girmesi yani kapanması beklenen Meclis'in çalışma süresin uzatılmasıyla birlikte Meclis ne zaman tatile girecek, kapanacak soruları yurttaşlar tarafından merak ediliyor. Emeklilerine enflasyon ve refah payı ile birlikte 6 aylık yüzde 25 zam öngören madde TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin ardından TBMM'nin ne zaman tatile gireceği yani kapanacağı sorusu gündemdeki yerini aldı.Peki, Meclis ne zaman tatile girecek, kapanacak?

Meclis çalışma süresi uzatıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM), 1 Temmuz'da tatile girmeyerek çalışmalarına devem etmesi yönünde alınan karar Resmi Gazete'de yayınlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan Meclis kararına göre; Anayasa'nın 93'üncü, Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü'nün 5'inci maddelerine göre, 1 Temmuz 2023 Cumartesi günü tatile girmesi gereken Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, tatile girmemesine ve çalışmalarına devam etmesine, Genel Kurulun 13.06.2023 tarihli 4'üncü Birleşiminde karar verildi.

Meclis ne zaman tatile girecek, kapanacak?

Meclis'te maaş zamları ve öteki gündem maddeleriyle ilgili çalışmalar tamamlandığında tatile girmesi, kapanması bekleniyor.