AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), yeni Türk Ceza Kanunu tasarısını görüşmek üzere TBMM'yi 14 Eylül Salı günü olağanüstü toplantıya çağırma kararı aldı. Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında yapılan toplantıda kabine değişikliği de değerlendirildi.

AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), yeni Türk Ceza Kanunu tasarısını görüşmek üzere TBMM'yi 14 Eylül Salı günü olağanüstü toplantıya çağırma kararı aldı. Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında yapılan toplantıda kabine değişikliği de değerlendirildi. Toplantının ardından bir açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, kabine değişikliği konusunda açıklamalarda bulunan İstanbul İl Başkanı'nı sert bir dille eleştirdi ve "Hükümet'in başarılı olduğu, devam edeceği kanısındayız" dedi.

 

AKP Genel Merkezinde yapılan Merkez Yürütme Kurulu toplantısı yaklaşık 2 saat sürdü. Toplantının ardından, Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, toplantının gündemine ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. Toplantıda iç ve dış ekonomik ve siyasi gelişmeler ile yeni yasama dönemiyle ilgili TBMM'de yapılacak çalışmaların ele alındığını bildiren Fırat, yeni TCK tasarısının görüşülmesi için, 14 Eylül Salı günü TBMM'nin olağanüstü toplantıya çağırılmasının kararlaştırıldığını bildirdi.

 

TBMM'nin olağanüstü toplantısında ele alacağı TCK tasarısının bir mutabakat içinde çıkarılması için özen göstereceklerini de söyledi. Fırat, tasarının temel yasa olarak görüşülebileceğini de ifade ederek, tasarıda yer alan ve CHP ile AKP arasında tartışma konusu olan Devrim Yasalarına ilişkin düzenleminin TCK'da yer almasının fayda getirmeyeceğini söyledi.

 

Toplantıda, 1 Ekim'de Meclis'in resmen açılması ile birlikte başlayacak Meclis Başkanlığı ve Meclis Başkanlık Divanı seçimleri öncesinde AKP milletvekillerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 27-28-29 Eylül tarihlerinde Kızılcahamam'da 3 gün sürecek kampa alınması da kararlaştırıldı.

 

"REVİZYON YOK"

Son günlerde yeniden alevlenen kabinede revizyon tartışması da AKP MYK'sı tarafından değerlendirildi. İstanbul İl Başkanı'nın geçtiğimiz günlerde yaptığı ve kamuoyunda tartışma yaratan açıklamalarına yanıt veren AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, "Hükümetin başarılı olduğu, devam edeceği kanısındayız. Bu hiçbir zaman seçilmiş olanların aynı yerde ilelebet kalacağı anlamında değildir. Tabi ki zamanı geldiğinde, icap ettiğinde genel başkan yardımcısı olarak bizde değişebiliriz. Yarın seçimlerde milletvekili olarak da değişebiliriz. Dolayısıyla eğer böyle bir şey söylenmişse belki kastı aşan bir ifade tarzıdır diye nitelendiriyorum" dedi.