TBMM’de bu hafta 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin yıldönümü dolayısıyla anma töreni yapılacak. Genel Kurul’da askeri alanda düzenlemeler içeren kanun teklifinin maddeleri üzerine görüşmelere geçilecek. Güvenlik soruşturmasına ilişkin teklifin ise Erdoğan’ın kararının ardından ekim ayına bırakılabileceği ifade edildi

Meclis’te gündem 15 Temmuz

BirGün ANKARA

Çoklu baro düzenlemesini “gece gündüz” çalışarak tüm itirazlara rağmen yasalaştıran TBMM Genel Kurulu’nda bu hafta iki ayrı düzenlemenin maddeleri oylanacak. İlk olarak askeri alanda düzenlemeler içeren teklifin görüşüleceği Genel Kurul’da, daha sonra Hukuk Muhakemeleri Kanunu’na yönelik değişikliğin kalan 20 maddesi oylanacak.

TBMM, 15 Temmuz’un yıldönümü dolayısıyla da anma töreni yapılacak. 15 Temmuz 2016’da yaşanan darbe girişiminde yaşamını yitirenler, TBMM’de yapılacak etkinliklerle anılacak. Çarşamba günü TBMM 15 Temmuz Anıtı önünde anma töreni düzenlenecek. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu törene katılacak. Siyasi parti liderlerinin uzun bir zaman sonra TBMM’deki bu etkinlikte bir araya gelmesi bekleniyor.

TBMM Genel Kurulu’nun yasama faaliyetleri de yarından itibaren sürecek. Hafta sonu çoklu baro görüşmelerinin ardından geneli üzerindeki görüşmeleri tamamlanan Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin maddeleri üzerinde görüşmelere geçilecek.

Çoklu baro görüşmeleri nedeniyle yarım kalan Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nda değişiklik öngören teklifin de maddelerinin oylanması ile Genel Kurul’un gündemindeki işler şimdilik tamamlanacak. Edinilen bilgiye göre, geçen hafta bir araya gelen siyasi partilerin grup başkanvekilleri, güvenlik soruşturmasını yeniden yasalaştıracak kanun teklifinin ekim ayında görüşülmesi için fikir birliğine vardı ancak bu konuda da son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vereceği öğrenildi