TBMM'nin bu haftaki gündemi de yoğun. Genel Kurul'da ve komisyonlarda Ermeni soykırımı iddiaları, Başbakan'a yöneltilen soruların cevaplanması ve yenilenebilir enerji ile ilgili yasa tasarısı öne çıkan başlıklar.

TBMM'nin bu haftaki gündemi de yoğun. Genel Kurul'da ve komisyonlarda Ermeni soykırımı iddiaları, Başbakan'a yöneltilen soruların cevaplanması ve yenilenebilir enerji ile ilgili yasa tasarısı öne çıkan başlıklar. Meclis Genel Kurulu'nda 5 Nisan Salı günü Başbakan Yardımcısı Şahin, gündemde yer alan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yöneltilen sözlü sorulara yanıt verecek. Çarşamba günü, görüşmeleri geçen hafta yarım kalan Tarım Kredi Kooperatifleri ve Birliklerinin yapısının değiştirilmesini öngören kanun tasarısı ile Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Elektrik Enerjisi Üretimi Amaçlı Kullanımına ilişkin yasa tasarısını ele alacak. Perşembe günü ise Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu tasarısını görüşecek. Tasarıya göre, aynı kişi, birlik ve federasyon başkanı olamayacak. Başkanlık ve genel başkanlık görevini üst üste 2 dönem yapanlar bir seçim dönemi geçmedikçe tekrar başkan seçilemeyecek. Esnaf ve sanatkar oda, birlik, federasyon ve konfederasyon yöneticilerinin ücretleri de asgari ücrete bağlantılı olarak sınırlandırılacak.

KOMİSYONLAR DA YOĞUN

AB Uyum Komisyonu, 5 Nisan Salı günü Ermeni Soykırım İddiaları konusunda Emekli Büyükelçi Gündüz Aktan, Etiyen Mahçupyan ve Hrant Dink'i dinleyecek. Komisyon 7 Nisan Perşembe günü ise Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunu Tasarısını görüşecek. Sporda şiddet, şike ve haksız rekabet iddialarını inceleyen TBMM Araştırma Komisyonu, Salı günü toplanarak UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ergun Gürsoy ve Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor Teknik Direktörü Samet Aybaba'yı dinleyecek.