TBMM’ye personel alımı için 70 olan KPSS taban puanı 60’a düşürüldü. Bir gün sonra 298 kişinin işe alınacağı açıklandı.

Meclis’te önce not düşürüldü sonra kadro açıldı

Birgün/Ankara

Meclis’e personel alımını kolaylaştıracak düzenlemeler yapıldı. TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı’nda İlk Defa Göreve Başlayacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik hükümleri değiştirildi, bu değişiklikten bir gün sonra personel alım ilanı açıklandı.

TBMM Başkanlığı, 11 Ağustos tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle işe alımlarda yer alan "geçici personel" ibaresi yönetmelikten çıkarttı. Yazılı sınavla ilgili de "TBMM'ye personel alımında gerek kurumun yapacağı yazılı sınav gerekse de yazılı sınavın yapılmaması halinde esas alınacak KPSS puanının 70'den 60'a düşürülmesi" düzenlemesi yapıldı.

Düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasından bir gün sonra da TBMM'ye 298 yeni personel alımına ilişkin ilan yayımlandı. İş başvurusu için 2018-2019 KPSS sınav sonucunun esas alınacağı ifade edildi. İlanda, bir gün önce yapılan değişiklik gerekçe gösterilerek KPSS baraj puanının 70 değil 60 olacağı da kaydedildi.

Sözlü sınavlarla ilgili yönetmelik maddelerinde de değişiklik yapıldı. İşe girişte son aşama olan mülakatların sonuçlarının 20 gün içerisinde açıklanması zorunluluğu kaldırıldı. Böylece TBMM Başkanlığı, mülakat sonuçlarını istediği tarihte açıklama olanağına sahip oldu.