Meclis üyesine müteahhit tehdidi

Abidin YAĞMUR

CHP'li Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin sosyalist gelenekten gelen üyelerinden Abdurrahman Yıldız, şehirdeki müteahhitlerin hedefi haline geldi. Müteahhitler Derneği, yüksek binaların yangın önlemlerini soran meclis üyesini “Tahammül sınırlarımızın üzerinde açıklamalar” diyerek hedef gösterdi. Meclis üyesi Yıldız, “Buyurun, ne olacak? Tahammülünüz kalmadıysa kalmadı” diye yanıt verdi. Yıldız, Yenişehir Belediyesi Meclisi toplantısında kentteki yüksek binaların yangın güvenliğinin olup olmadığını sorunca önce CHP’li Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in eleştirileriyle karşılaştı, ardından basında Yıldız’ı hedef alan haberler yapıldı, son olarak da müteahhitlerden Yıldız’ı hedef alan açıklamalar geldi.

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, yazılı açıklamasında Abdurrahman Yıldız’ın halkı tedirginliğe ittiğini ileri sürdü. Yenişehir’deki yapıların tüm yangın ve deprem önlemlerinin aldığını söyleyen Ekinci, “Gerçeği yansıtmaya ve gelişigüzel yapılan bu açıklamalar tahammül sınırlarımızın üzerindedir” dedi. Yıldız, MERYAP'ın açıklamasına Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yanıt verdi. Dünyanın her yerinde 20 kat üzeri binalara itfaiye merdiveni ile müdahalenin mümkün olmadığına işaret eden Yıldız, Mersin’de 30 katlı, 35 katlı binalar yapılmaya başlandığını, bu binaları yapan müteahhitlerin projelerini itfaiyeden onaylatması gerektiğini söylediği için hedef gösterildiğini anlattı.

GÖZ MÜ YUMALIM?

Yıldız, “Sermaye lobilerinden biri yangın tedbirleri konusunda diyor ki ‘Bizim tahammülümüz kalmadı senin bu söylediklerine.’ Ben seçilmiş bir meclis üyesiyim. Bir sermaye lobisinin bu dille tehditvari bir şekilde kamuoyuna açıklama yapması garipsenecek bir durum. ‘Tahammülümüz kalmadı’ diyor. Buyurun ne olacak? Tahammülünüz kalmadıysa kalmadı. İnsanlar apartmanlarda yansın, depremlerde göçsün biz de göz mü yumalım? Neden çekiniyorlar ücretsiz bir hizmet olan yangın tedbirlerinin denetlenmesinden" ifadelerini kullandı.

Yıldız, derneğin "Mahkemeye gideriz" restine de “Mahkemeye verseler de buraların nasıl ruhsatlandırıldığını da anlatsak. Ben insan canının dünyadaki her şeyden daha kıymetli olduğunu ve lobici arkadaşların da buna dikkat etmesi gerektiğini söylüyorum” sözleriyle yanıt verdi. Konu üzerine söz alan Özyiğit de, Yenişehir’deki tüm binaların yangın ve deprem yönetmeliği açısından sıkı bir kontrolden geçirildiğini savundu.