MEDYADA "Kuzey Kore devleti, Kim Jong-Il'in cenaze töreninde eldiven ve şapka giyilmesini yasakladı" haberleri yer aldı.

MEDYADA "Kuzey Kore devleti, Kim Jong-Il'in cenaze töreninde eldiven ve şapka giyilmesini yasakladı" haberleri yer aldı. Oysa haberlerde, elinde eldiven olan Koreliler görünüyor!

Dün Milliyet, Hürriyet gibi birçok gazetenin internet sitesinde, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) ile ilgili bir haber dikkat çekti. Haberde "28 Aralık’ta düzenlenen cenaze törenine katılan halka “eldiven ve kapüşon giymeme” emri verildiği" iddia edildi.

Kendi koyduğu fotoğraflara dahi bakmadan yalan haber yazmak, açık bir gazetecilik ahlaksızlığı olarak göze çarpıyor. Milliyet gazetesi, bu ayıbı fark etti. Milliyet'teki haber ilk yayınlandığı sırada, yukarıdaki fotoğraf, haberin asıl fotoğrafı olarak yer alıyordu. Ancak kendi fotoğraflarının kendi haberlerini yalanladığını fark edince Milliyet editörleri, haberi kaldırmak yerine söz konusu fotoğrafı kaldırmayı tercih etti.

Diğer fotoğraflara bakıldığında, eldivenini çıkarıp elinde tutan kişiler de görünüyor. Belli ki cenaze töreninde bir saygı göstergesi olarak insanların büyük kısmı, eldiven ve şapkalarını çıkarmayı tercih etmiş. Zaten cenazede şapka çıkarılması, ülkemizde de ölene saygının gereğidir. Ancak gazeteler, bu gerçeği dahi göz önünde bulundurmadılar. SoL