Yazar Mehmed Uzun yakalandığı mide kanseri nedeniyle üç aydan beri tedavi gördüğü

Yazar Mehmed Uzun yakalandığı mide kanseri nedeniyle üç aydan beri tedavi gördüğü Özel Veni Vidi Hastanesi'nden taburcu edildi. Sağlık durumuna ilişkin dok-torlarıyla birlikte basına bilgi veren Uzun, Diyarbakır'a geldiği ilk günden beri ölmek için değil yaşamak için geldiğini söylediğini hatırlatarak, "Yukarı Mezopotamya toprağının, Diyarbakır'ın bana şifa olacağından emindim. Halkımın moral desteği ile bugünlere geldim. Artık yıllarca sürgünde yaşadığım yeter. Bundan sonra Diyarbakır'a yerleşecek, burada yaşamaya devam edeceğim," dedi. Kendisine uygulanan tedavinin Avrupa'daki hastanelerde bile uygulanmadığını söyleyen Uzun, Diyarbakır'ın hiç uzman olmadığı bir konuda önemli bir merkez haline geldiğini ifade etti. Halkın yoğun destek ve ilgisinin kendisine moral kaynağı olduğunu belirten yazar, yüzlerce mektup aldığını ve bu mektupların her bir satırının

kendisi için çok kıymetli olduğuna değindi. Uzun, "Bu canavara karşı halkımın desteğiyle mücadele ettim. Ben halkımın hizmetkarıyım. Onlar için yazmaya devam edeceğim. Ez qurbana wanim," dedi. Uzun,ilk işinin halka armağan etmek üzere Kürt doğasının güzelliğini anlatan bir kitap yazacağını müjdeledi.

PAMUK'U TEBRİK ETTİ

Uzun, gazetecilerin sorusu üzerine yazar Orhan Pamuk'un Nobel ödülü almasını sevinçle karşıladığını ifade ederek, "Kendisi dostumdur. Kendisini aradım ancak ulaşamadım. Yaşar Kemal aracılığıyla tebrik mesajımı ulaştırdım," dedi.

Uzun'un doktoru Mehmet Dursun, yazarın sağlığının şu anda çok olumlu olduğunu ve tedavisinin süreceğini bildirdi. Uzun'u Diyarbakır'a getirildiğinden beri yalnız bırakmayan dostu yazar Şeyhmus Diken ise kanser gibi inatçı bir hastalıkla mücadele etmenin çok zor olduğunu hatırlatarak, "Ancak Mehmed de en az kanser kadar inatçı olduğu için bugün bu aşamaya gelmesinde onun kararlılığı ve halkın desteğinin büyük payı var," dedi.