AKP'ye katılan Mehmet Ali Çelebi'ye Erdoğan tarafından Meclis'te rozet takıldı. Erdoğan, Çelebi'den çocukların sayısını artırmasını isteyerek, "PKK'nın 5 tane 10 tane 15 tane var" dedi.

Mehmet Ali Çelebi, AKP'ye katıldı: Erdoğan rozet taktı, "Çocukları artırın" dedi

CHP'den Memleket Partisi'ne geçen ve son olarak oradan da istifa eden Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AKP'ye katıldı.

Çelebi'ye rozetini AKP TBMM Grup Toplantısı'nda AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı.

Çelebi, burada yaptığı konuşmada, "Öncelikle Allah utandırmasın. Neden buradayım? Sayın Cumhurbaşkanım siz canınızla, ben özgürlüğümle, milletimiz bağımsızlığıyla tehdit edildi. Eğer siz 15 Temmuz gecesi direnmeseydiniz bugün ben, kumpaslarda yargılanan komutanlarımız, kardeşlerimiz ve Türkiye'nin önde gelen binlerce ismi o gece aileleri ile birlikte katledilecekti. Bugün hiçbirimiz hayatta olmayacaktık" ifadelerini kullandı.

"ASKERLERİN VE POLİSLERİN ONURUNU KORUYORUM"

"Daha da önemlisi milletimiz bağımsızlığını yitirmişti" diyen Çelebi, şöyle devam etti:

"İşte bu nedenle bu millete cellat olan FETÖ zombi teşkilatına karşı mücadelenizde yanınızdayım. Asker kökenli bir milletvekiliyim. Vücudum vatan toprağından, nefesim vatan havasından... Bir milyona yakın asker, polis, korucu silah arkadaşım görevinin başında. Ben aynı zamanda onların onurunu koruyorum. Birçok devre arkadaşım şehit düştü, 40 bine yakın vatan evladı toprağa düştü. Kurşun ve şarapnel yağmurlarında, mayın pusularında 'bir kolum fazla, bir bacağım fazla' diyerek paramparça vatan olan kahraman Türk askerleri adına bu millete cellat olan hain PKK, PYD terör örgütüne karşı mücadelenizde yanınızdayım."

ERDOĞAN'DAN ÇOCUK TALİMATI

Çelebi'nin kürsüde yaptığı konuşmanın ardından Erdoğan Çelebi'nin elini sıktı ve "Senin çocuk kaç tane?" diye sordu. Çelebi ise "Bir tane efendim" diye yanıt verdi. Çelebi daha sonra yanında bulunan eşini işaret etti ve "Doktora yapıyor, kariyer" dedi. Erdoğan ise "Olmaz ya çocuk da olmalı. Sayıları artırmak lazım" dedi. Çelebi'nin eşine yaşını soran ve "46" yanıtını alan Erdoğan, "Allah'tan isteyelim devam. Çocuk çok önemli. Bak PKK'nın 5 tane 10 tane 15 tane var" diye konuştu.

BÜLENT TURAN UYARDI: KAYDA GİRİYOR CUMHURBAŞKANIM

Erdoğan'ın Çelebi ailesiyle ile olan konuşması sırasında oturumu yöneten AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın "Kayda giriyor Cumhurbaşkanım" diye uyarıda bulunması dikkat çekti.

Turan'ın bu uyarısını duyan Mehmet Ali Çelebi'nin eşi Kezban Merey Çelebi ise endişeli bir ses tonuyla "Öyle mi?" ifadesini kullandı.