Mehmet Ayvalıtaş davasında yine adalet çıkmadı

Gezi Direnişinde hayatını kaybeden 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş için 16. duruşmada da adalet çıkmadı. Bir sonraki duruşma 1 Kasım 2017 saat 09.30’a bırakıldı.

Haziran Direnişi sırasında İstanbul Ümraniye’de araba çarpması sonucu hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş’ın ölümüyle ilgili davanın görülmesine bugün İstanbul Kartal Adliyesi'nde devam edildi.

İleri'nin haberine göre; Haziran Direnişine katılan 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş ve kuzeni Seyit Kartal’a sanık Mehmet Görkem Demirbaş’ın aracı ile diğer sanık taksi şoförü Cengiz Aktaş’ın aracı çarpmış 17 yaşındaki Seyit Kartal yaralanırken, Mehmet Ayvalıtaş hayatını kaybetmişti.

Sanıkların hakkında istenen tutukluluk talepleri reddedilirken duruşma 1 Kasım 2017'ye ertelendi. Aylardır beklenen bilirkişi raporu 16. duruşmada da gelmedi.

‘GEZİ BU ÜLKENİN GERÇEKLİĞİYDİ’
Mehmet’in babası Ali Ayvalıtaş karar sonrası “Aylarca evime giremedim. Eşimi kaybettim. Gezi eylemleri bu ülkenin gerçekliğiydi.

Adalet Sarayı'nın içinde adalet yok! Denizin dibinde iğne aramaktan daha kötü durumdayız.” diye konuştu.

TUTUKLAMA TALEBİ REDDEDİLDİ
Mehmet Ayvalıtaş'ın avukatı Av. Ayla Öztabak “Bu celsede daha önce Adli Tıp Kurumu’na giden raporun geri dönmediğini gördük. Buna ilişkin tenkit yazısı yazılmasını ve taraflara sorumluluklarını bildiren bir ihtar çekilmesini talep edldi. Bu yönde bir dilekçe yazılamsına karar verildi. Cengiz Aktaş sadece bir duruşmaya katılmış onun dışında hiçbir duruşmaya katılmamıştır. Aktaş’ın tutuklanmamı için yaptığımız talebin reddine karar verildi. Ancak Aktaş’ın bir sonraki durulmada hazır edilmesine karar verildi. Diğer sanığın tutuklanması talebimiz de reddedildi” diye konuştu.

RAPORDA AYVALITAŞ KUSURLU BULUNMUŞTU
Mehmet Ayvalıtaş’ın Gezi Direnişi sırasında İstanbul Ümraniye’de iki aracın çarpması sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili davanın bilirkişi raporunda Ayvalıtaş’ın ‘kendi ölümünde asli ve tam kusurlu olduğu’ tespiti yer alırken, sanık Mehmet Görkem Demirbaş ile sanık Cengiz Aktaş’ın trafik kazasında ‘kusursuz’ oldukları yer almıştı.