İktidarın kontrolündeki Sabah gazetesinin yazarı Mehmet Barlas, muhalefetin ‘meşruiyet sorunu’ yaşadığını öne sürerek, “Yani bir bakarsınız, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yönettiği Cumhuriyet Halk Partisi kapatılmış ve seçime girmesi yasaklanmış olabilir” dedi.

Mehmet Barlas, hayalindeki seçim ortamını yazdı: Bir bakarsınız CHP kapatılmış

MEDYA SERVİSİ

AKP iktidarının güdümündeki medya organlarından Sabah gazetesinin yazarı Mehmet Barlas, bugünkü köşe yazısında “CHP’nin kapatılabileceğini ve seçime girmesinin yasaklanabileceğini” savundu.

“Muhalefetin meşruiyet sorununu hafife almamak lazım” diyen Barlas, HDP hakkındaki kapatma davasından söz ederek, “Yani bir parti, meşruiyetini kaybederse seçime katılabilir mi?” diye sordu. Barlas, şöyle devam etti:

“Aynı durum Cumhuriyet Halk Partisi ve Kemal Kılıçdaroğlu için de söz konusu değil mi? Sürekli yalan söyleyen, kendi ülkesini yabancı ülkelere jurnalleyen, ülkenin geleceği hakkında olumlu hiçbir görüşü olmayan bir siyasetçi ne kadar meşruiyet taşır? Yani bir bakarsınız, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yönettiği Cumhuriyet Halk Partisi kapatılmış ve seçime girmesi yasaklanmış olabilir. Unutmayalım ki bu durum Türkiye'de ne ilktir ne de son olur. Son Anayasa değişikliğine kadar Anayasa Mahkemesi musluk kapatır gibi partileri kapatmıyor muydu?”

ERDOĞAN’IN AÇIKLAMLARINI KENDİNE DAYANAK YAPTI

Yazısındaki görüşleri AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhalefet partileri hakkındaki saldırgan açıklamalarına dayandıran Barlas, “Batman'daki toplantı bu açıdan çok ilgi çekiciydi. Gerek gençlerin gerekse Cumhurbaşkanı'nın muhalefet partileri hakkındaki görüşleri, çarpıcı değil miydi?” dedi.

Barlas, ‘legalite’ açısından muhalefet partilerinin ‘devre dışı kalabileceğini’ savunarak, “Bu gerçeklerin ışığında gerek CHP'nin, gerek İYİ Parti'nin eskisinden farklı biçimde dikkatli davranmaları gerekiyor. Eğer siyaseti ciddiye alıyorsanız söylediklerimi hafife almayın. Kemal Kılıçdaroğlu'na yöneltilen her "yalancı" suçlaması veya İYİ Parti'nin her "küfürbaz" milletvekili, meşruiyet sınırlarını zorluyorlar. Geçen gün bu çok açık ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.