Gezi Direnişi sırasında hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş’ın adına derslik yaptırıldı. Baba Ayvalıtaş: Mehmet gibi fidanlar burada yetişecek

Mehmet gibi fidanlar yetişecek!

İstanbul Avcılar’da Yeşilkent Pir Sultan Kültür ve Dayanışma Derneği gönüllü üniversite öğrencilerinin yardımıyla yürüttüğü yaz okulu eğitimini açılışını yaptığı Mehmet Ayvalıtaş Dersliği ile kalıcı hale getirdi. Derneğe destek verenler tarafından oluşturulan dayanışma ile hayata geçirilen dersliğin açılışına Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş, öğrenciler, aileler ve dernek üyeleri katıldı. Kurdele kesimi öncesi yaz okulunda eğitim gören minik öğrenciler tarafından koro ve şiir gösterisi düzenlendi. Öğrencilerin gösterisi büyük ilgi gördü ve uzun süre alkışlandı.

‘MEHMET ADALET İÇİN SOKAKTAYDI’
Açılışta Dernek Başkanı Sezgin Kartal ve Ali Ayvalıtaş birer konuşma yaptı. İlk konuşmayı yapan Kartal “Dersliğimizin açılışı gençliğimizin geleceğine ve kültürümüze önemli katkılar sağlayacaktır. Özellikle dersliğimizin açılışının yapıldığı şu zaman diliminde Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli’yi anma etkinlikleri düzenlenmektedir. Binlerce can Hünkar’ın huzurunda. Alevilerin en önemli dergâhlarından biri olan Hacı Bektaş-ı Veli dergâhı devletin işgali altında. Bir diğer önemli gelişme ise, Şengal IŞİD çetelerince Kerbela’ya dönüştürülmüş durumda. Bir yudum suya hasret Şengal halkıyla dayanışma boynumuzun borcudur. İşte dersliğimiz böylesi günlerde umutlarımızın yeşereceği yerler olarak filizlenmektedir” dedi.

Kartal’dan sonra kısa bir konuşma yapan Ali Ayvalıtaş yaptı. Ayvalıtaş “Mehmet’in ve Gezi şehitlerinin isminin yaşatılıyor olması beni çok sevindiriyor. Mehmet ve milyonlarca insan adaletli bir düzende yaşamak için attı kendini sokağa. Ve hâlâ bu istek büyüyerek devam ediyor. Bu derslikte gencecik fidanlar yetişecek. Mehmet’im sizlerin arasında” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Ali Ayvalıtaş ve derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Zorlu Mehmet Ayvalıtaş Dersliği’nin kurdelesini keserek açılışı gerçekleştirdi.