Mehmet Kanter serbest bırakıldı

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Prof. Dr. Mehmet Kanter, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Basketbolcu Enes Kanter'in babası olan Mehmet Kanter, serbest bırakıldı.

Namık Kemal Üniversitesi’nde yönelik FETÖ soruşturması gözaltına alınan, basketbolcu Enes Kanter’in babası Prof. Dr. Mehmet Kanter, adliyeye götürüldü. Savcılık, Kanter’i tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti. Kanter, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında Namık Kemal Üniversitesi’nde çalışan aralarında hastane müdürü, yönetici ve akademisyenlerin de bulunduğu 41 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Karar üzerine aralarında NBA’da oynayan basketbolcu Enes Kanter’in babası Prof. Dr. Mehmet Kanter’in de bulunduğu 36 kişi 4 gün önce gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Prof. Dr. Mehmet Kanter, bu akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadesi alınan Kanter, tutuklanma talebiyle mahkemeye gönderildi. Mahkeme, Mehmet Kanter’in adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar verdi.

Adliye çıkışında gazetecilere kısa bir açıklama yapan Kanter, “Allah’a şükürler olsun, devletimiz var olsun. Allah suçsuz herkesin yardımcısı olsun” dedi. (DHA)