Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner, Osman Sınav’ın proje tasarımcısı olduğu Yalnız Kurt dizisi nedeniyle ATV’yi sert ifadelerle eleştirdi. “Türk-Kürt kardeşliğini alçakça sabote etmeye çalışan bu ırkçı zihniyetin camiamızda tedavüle sokulmasına izin verenlerin yanı sıra, milyonlarca Kürt’ü düşmanlaştıran bu ırkçı ötekileştirici fitne diline suskun kalanlara da yazıklar olsun!” diyen Metiner, “Reis’e, partimize ve hükümetimize asıl siyasi operasyon çekiliyor” ifadelerini kullandı.

Mehmet Metiner’den ATV’ye çok sert sözler: Reis’e operasyon çekiliyor

Yeni Şafak yazarı ve eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, Osman Sınav’ın proje tasarımcısı olduğu yeni dizi ‘Yalnız Kurt’u yayınlaması nedeniyle yandaş kanal ATV’ye bugünkü köşe yazısında sert ifadelerle yüklendi.

"Camiamızın osman’la sınav’ı…" başlıklı yazısında “Ömrümüzü adadığımız davamıza ırkçı-faşist zihniyetli zevatın rota çizmesinden fazlasıyla rahatsızım” diyen Metiner, mücadelenin hiçbir aşamasında yanlarında olmayan isimlerin bugün baş tacı edilmelerinden ve yön tayin edici bir konuma oturtulmalarından duyduğu rahatsızlığın ‘tarifsiz’ olduğunu belirtti.

Metiner, “Mensubu olduğum Kürt halkının o zat tarafından ırkçı-faşist bir dille tahkir ve tezyif edilmesi karşısında duyduğumuz rahatsızlığı dile getirmemize rağmen o zatın daha iğrenç ötesi sözlerle milyonlarca Kürt’ü düşmanlaştırmasına, milyonlarca Kürt’ün üzerine o ırkçı nefret dilini boca etmesine kendi televizyonumuz olarak bağrımıza bastığımız ATV’nin tekrar fırsat tanımasından duyduğum rahatsızlığı kelimeler tarif etmekte yetersiz kalır” ifadelerini kullandı.

“ATV’de yayınlanan Osman Sınav imzalı ‘Yalnız Kurt’ dizisindeki o ırkçı düşman dili asla unutmayacağız” yorumunu yapan Metiner, “O zehirli ırkçı dil üzerinden o Iraklı Kürt kardeşlerimiz, her konuda Türkiye’nin yanında yer alan o Kürt kardeşlerimiz aşağılık yalanlarla ve çarpıtmalarla bugün düşmanlaştırılıyor. Kimin kanalında? Kendi kanalımızda. Hükümete yakınlığıyla bilinen bir kanalda, ATV’de” diyerek yandaş kanalı eleştirdi.

“KÜRTLERLE ERDOĞAN KARŞI KARŞIYA GETİRİLMEK İSTENİYOR”

Bu diziyle Erdoğan’a operasyon çekildiğini öne süren Metiner, yazısında şunları kaydetti:

“Kendi kanalımız olduğu için başka bir algı oluşuyor. Sanki AK Parti ve Hükümet böyle istediği için o dizi yayınlanıyor algısı. Osman Sınav’ın o milyonlarca Kürt’ün yani bizlerin üzerine boca ettiği ırkçı düşmanlığa karşı çıkmanın Reis’e ve AK Parti’ye karşı çıkmak anlamına geleceği varsayılıyor. O yüzden camiamız susuyor. Camiamızın değerli aydınları susuyor. Çok yazık! Oysa sabote edilen Türk-Kürt kardeşliğimizin yanı sıra Reis’in ve AK Parti’mizin misyonudur. Reis’e, partimize ve hükümetimize asıl siyasi operasyon çekiliyor. Bizim davamıza ve davamızın şekillendirdiği dış politikamıza operasyon çekiliyor. Bu ülkede Erdoğan’a ve davasına umut bağlamış Kürtlerle Erdoğan karşı karşıya getirilmek isteniyor. Sanki dememişiz/uyarmamışız gibi ATV’nin kalkıp dizinin sezon finalinde o şaibeli zatın daha da iğrenç ötesi söylemlerini biz Kürtlerin üzerine boca etmesine izin veriyor olması ziyadesiyle üzdü bizi, biline!”