ABD’de yaşayan Dr. Mehmet Öz, koronavirüs nedeniyle alınan okulların kapatılması tedbiri hakkında tepki çeken bir açıklama yaptı. Öz, okulların açılması gerektiğini savundu, bu durumda ölümlerde yüzde 2 ila 3 artış olabileceği belirten bir araştırmadan bahsetti

Mehmet Öz’den tepki çeken açıklama: Okullar açılmalı

Dr. Mehmet Öz, ABD’de Fox News’ta Sean Hannity’nin sunduğu bir programda koronavirüs pandemisine ilişkin konuştu.

Konuşmasında okulların tekrar açılması gerektiğini savunan Dr. Öz, “Her hayat kaybedilmiş bir hayattır. Ancak arka planda kalan birtakım teorik risklerle çocukları güvenli bir şekilde eğitildikleri, beslendikleri ve hayatlarından en iyi şekilde yararlandıkları bir okula geri döndürmek lazım. Bu bazı insanların dikkate alacağı bir ‘değiş tokuş’ olabilir" dedi.

Dr. Öz, haftalık İngiliz bilim dergisi The Lancet’in verilerine dayanarak okulların açılmasıyla yaşanacak ölümlerin yüzde 2 ile yüzde 3 arasında olacağını ileri sürdü.

Öte yandan Öz, dün Twitter’da yayımladığı bir videoda ise okulların açılmasına ilişkin yaptığı değerlendirmenin aklını karıştırdığını ve bu sebepten dolayı da üzüldüğünü dile getirdi. Öz, gerçek niyetinin bu olmadığını ifade ederek, kendisini yanlış anlattığını savundu.

Paylaştığı yeni videoda kariyerinden bahsederek riskleri en aza indirip ameliyathanelerde hayat kurtarmaya çalıştığını söyleyen Öz, okulların yeniden açılışı ile ilgili olaraksa neyi kast ettiğini ise açıklamadı.