Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜSİAD yöneticileriyle görüştü. Görüşmenin ardından konuşan TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan, "Yeni ekonomi yönetimi ile ekonomik istikrarın kısa sürede tesis edilmesini temenni ediyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
Mehmet Şimşek, TÜSİAD ile görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜSİAD yönetimiyle bir araya geldi. Reuters'ın haberine göre görüşmede TÜSİAD üyeleri ekonomide son dönem ve atılması gereken adımlarla ilgili sunum yaptı.

Görüşmenin ardından konuşan TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan, Yüksek İstişarı Konseyi (YİK) öncesi Bakan Şimşek ile bir araya geldiklerini, tespit ve önerileri paylaştıklarını açıkladı. Özilhan, şunları söyledi:

"Bakan Şimşek'in çalışmaları tamamladıktan sonra ortaya koyacağı programın makroistikrara katkı sağlamasını bekliyoruz. Yeni ekonomi yönetimi ile ekonomik istikrarın kısa sürede tesis edilmesini temenni ediyoruz."

"SIKI PARA POLİTİKASI YAVAŞLAMAYA YOL AÇMAMALI"

Sıkı para politikası tercihlerinin ekonomik büyümede yavaşlamaya yol açmaması gerektiğini belirten Özilhan, "Enfasyonla mücadelenin yolu TL'ye değer kazandırmaktan geçmiyor. Yurt dışından para girişi halinde TL'de değerlenme yerine TCMB rezervlerini tahkim etmek gerekiyor" dedi.