İhracatçılar ile 11 banka arasındaki anlaşma üzerine bir mesaj paylaşan Mehmet Şimşek, önümüzdeki dönem ‘dezenflasyon’un hız kazanacağını söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi
Mehmet Şimşek’ten ‘dezeflasyon’ vaadi: ‘İç talep yavaşlayacak’
Fotoğraf: AA

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve 11 banka arasında yapılan anlaşmanın ardından paylaştığı mesajında, “Kalıcı refah artışı için ihracatı önceliklendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Şimşek, X (Twitter) hesabından yaptığı açıklamada, “Bugün Ziraat Bankası liderliğinde ihracatçılarımıza ilave 1 milyar dolarlık ihracat kredi paketini devreye sokan bankalarımızı tebrik ediyorum. Kalıcı refah artışı için ihracatı önceliklendirmeye devam edeceğiz. 2024 yılında dezenflasyon ve ekonomide yapısal dönüşüm hız kazanacak. İç talebin yavaşlayacağı bir döneme gireceğiz. Firmalarımızın üzerine düşen ise ihracatı önceliklendirmek” ifadelerini kullandı.

Bugün Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, İş Bankası, Garanti BBVA, Akbank, Yapı Kredi, QNB Finansbank, Denizbank, TEB, Odeabank iş birliğiyle ihracatçılara yönelik yeni bir kredi paketi devreye alınmıştı. "Vade(SİZ) İhracat Kredi Paketi" kapsamında, ihracatçı firmalar azami 5 milyon dolar veya 100 milyon TL'ye kadar uygun maliyetli ihracat kredisinden yararlanabilecek.

DEZENFLASYON NEDİR?

Dezenflasyon; fiyat artış hızının, yani enflasyon oranın zaman içinde azalması anlamına gelmektedir. Yüksek enflasyondan düşük enflasyona geçiş sırasında yaşanan düşen enflasyon sürecini ifade eder.