Mektuplar İnsan Hakları Günü’nde okundu

BirGün ANKARA

Yapımcılığını Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nın (TİHV), yönetmenliğini Yusuf Kenan Beysülen’in yaptığı “İnsanlığa Gönderilmiş Mektuplar” belgesel filminin Ankara’daki ilk gösterimi, İHD ve TİHV’in 10 Aralık İnsan Hakları Günü Resepsiyonu’nda gerçekleştirildi.

Resepsiyona çok sayıda demokratik kitle örgütü ve siyasi parti temsilcisi, büyükelçilik temsilcileri ile çok sayıda sinemasever ve insan hakları savunucusu katıldı.

İnşaat Mühendisleri Odası Teoman Öztürk Salonu’nda gerçekleştirilen gösterimde konuşan İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, “Bugün bizim için her şeyden önce bir mücadele günü. Bu kötüleşen insan hakları ortamını düzeltmenin, otoriterleşen rejimi demokratik bir rejime çevirmenin yolu daha çok ortak mücadeleden geçiyor” dedi. TİHV Genel Sekreteri Coşkun Üsterci de, “15 Temmuz Darbe Girişimi’nden sonra kuvvetler ayrılığı ortadan kaldırıldı, parlamento sadece iktidarın onay aracı haline geldi. İnsan hakları ihlalleri kural, ama hakların kullanımı istisna haline geldi” dedi. Üsterci Bunun üstesinden gelmenin yolunun hak siyasetinden geçtiğini vurguladı.

17 Aralık’a kadar tihvbelgeselfilm.org adresinden izlenebilecek olan film, Cizre ve Van’da yapılacak fiziki gösterimlerle de izleyicilerle buluşacak.