Abdullah Öcalan’ın çağrısı üzerine ilk barış grubu ellerindeki mektuplarla yarın Mahmur Mülteci Kampı’ndan yola çıkacak; Silopi kapısından giriş yapacak…

Abdullah Öcalan’ın çağrısı üzerine ilk barış grubu ellerindeki mektuplarla yarın Mahmur Mülteci Kampı’ndan yola çıkacak; Silopi kapısından giriş yapacak…

‘HERKESLE BULUŞUN, VEKİLLERLE KONUŞUN’

 

Abdullah Öcalan’ın, “Açılım sürecinde tıkanma var. Barış grupları devreye girsin. Kürtlerin demokratik hak ve özgürlüklerine ilişkin temel isteklerini tartışmak üzere Türkiye'ye gelin, herkesle buluşun, vekillerle konuşun” çağrısı üzerine ilk barış grubu yarın Mahmur Kampı'ndan yola çıkıyor. Silopi'de karşılanacak grup, taleplerini içeren mektupları Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Meclis Başkanlığı'na gönderecek.


BÜYÜK BİR HEYET KARŞILAMADA BULUNACAK 
Mektupta grubun talepleri yer alacak. Mahmurlu barış grubu, Ankara’ya giderek Meclis’te de görüşmeler yapmak istiyor. Silopi’deki karşılamaya çok sayıda kişinin katılması bekleniyor. DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’ün de barış grubunu karşılamaya gideceği belirtiliyor. Bu arada Başbakan Erdoğan, yine terör sözünü dilinden düşürmedi; PKK'nin Kürt vatandaşların temsilcisi olmadığını, bundan sonra da olmayacağını savundu.


Öcalan’ın çağrısı üzerine ilk barış grubu yarın  taleplerini içeren bir mektupla Mahmur kampından yola çıkıyor. Grup mektupları Cumhurbaşkanlığı’na ve hükümete iletecek

Abdullah Öcalan’ın, “Açılım sürecinde tıkanma var. Barış grupları devreye girsin” çağrısı üzerine ilk barış grubu yarın Mahmur Kampı’ndan yola çıkıyor. Silopi’de karşılanacak olan grup, taleplerini içeren mektupları Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Meclis Başkanlığı’na gönderecek.
Öcalan, “Kürtlerin demokratik hak ve özgürlüklerine ilişkin temel isteklerini tartışmak üzere Türkiye’ye gelin, herkesle buluşun, vekillerle konuşun” demişti. Bu çağrı üzerine, üç ayrı grubun Türkiye’ye gelmesi kararlaştırıldı. Gruplardan ilki yarın Mahmur’dan Silopi’ye gelecek.
Gelmek için başvuran 400 kişi arasından 20-25 kişilik bir grup oluşturulduğu, bu grubun aile, genç ve öğrencilerden seçildiği öğrenildi.
MECLİS’LE GÖRÜŞMEK İSTİYORLAR
ANF’den alınan bilgiye göre, tek grup halinde sınıra gelecek olan grup, sınırı geçtikten sonra ellerindeki mektupları Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Meclis Başkanlığı’na gönderecek. Mektupta grubun talepleri yer alacak. Ayrıca taleplerini içeren bir dosya da yetkililere sunulacak. Mahmurlu barış grubu, Ankara’ya giderek Meclis’le de görüşmek istiyor.
Silopi’deki karşılamaya çok sayıda kişinin katılması bekleniyor. DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’ün de barış grubunu karşılamaya gideceği belirtiliyor.
KALKAN: 99’DAN FARKLI
Öcalan, 1999’da da benzer bir çağrı yapmış, ancak Türkiye’ye gelen bir gruptan tutuklananlar olmuştu. KCK Yürütme Konseyi üyesi ve Halk Savunma Merkezi Başkanı Duran Kalkan, 99’dan farklı olarak yepyeni bir sürecin yaşandığını belirterek, gönderilecek barış gruplarının demokratik sürecin önünü açabileceğini söyledi.
Yeni gönderilecek grupların rolünün kesinlikle farklı olduğunu kaydeden Kalkan, “Şimdi barış ve demokratik çözümün gerçekleşmesini istiyoruz, sadece bir umudun, düşüncenin oluşmasını değil, hatta bir tartışma sürecinin başlamasını da değil” dedi. Kalkan, bu yeni grupların barış elçileri olabileceğini, demokratik çözüm sürecinin önünü açabileceğini belirtti.

***
‘PKK Kürt vatandaşların temsilcisi olamaz’
Öte yandan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yine terör sözünü dilinden düşürmedi; PKK’nin Kürt vatandaşların temsilcisi olmadığını, bundan sonra da olmayacağını savundu.
Kırşehir’de konuşan Erdoğan, “Yapılan o eylemlere aldanmayın, terör örgütü bu ülkede hiçbir zaman benim Kürt vatandaşımın temsilcisi olmamıştır, bundan sonra da olamayacaktır.
Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığında tek milletiz. Tek vatan, tek millet işte hep beraber tek bayrak, tek devlet. Terör bizi birbirimizden ayıramaz”  dedi.