İstanbul’un su ihtiyacı nedeniyle inşaatına başlanan Melen Barajı, Melen Nehri’nin kıyısında yaşayan binlerce kişiyi yerinden ediyor. Köylüler evlerini boşaltmaları yönünde tebligat aldıklarını belirtti

Melen Barajı yüzünden köylüler evlerini terk ediyor

İstanbul’un su ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılan Melen Barajı, baraj çevresinde yaşayanları başka yerlere taşınmak zorunda bıraktı. Barajın su toplama havzasının içinde yer aldığı için sular altında kalacak olan yerleşim yerlerinde yaşayanlara evlerini terk etmeleri için tebligatlar gönderildi. Sakaryayenihaber'de yer alan habere göre; Yurttaşlar kendilerine sahip çıkılmadığını ifade etti.
Baraj için yaklaşık 7 bin kişinin yaşadığı Köyyeri, Karalar ve Beyler köylerinde taşınma telaşı var. Ortaköy’deki Cuma Mahallesi ilk boşaltılması gereken yerleşim yeri, 50 hanenin bulunduğu Cuma mahallesi tamamen boşaltılarak evlerin yıkıldığı ve köyde sadece 1940 yılında yapılan caminin kaldığı belirtildi. Ortaköy’de ise yurttaşlar evlerinin boşaltıp kendi elleriyle evlerini yıkıyorlar.

‘ÖLÜLERİMİZİ TAŞIYAMADIK’
Karalar köyü Muhtarı Melüt Kaş ise şu ifadeleri kullandı: “Tüm geçmişimiz şu anda haritadan siliniyor. Devletin bize vermiş olduğu taahhütler var. Ama maalesef vermiş olduğu sözü tutmadı.Yeni yerleşim alanı vermedi. Bizleri bir an evvel buradan çıksınlar diye sanki ceza verircesine elektriğimizi ve suyumuzu kestiler. Bir aydır ne elektrik nede suyumuz var. Sakaryanın Bakanı var ve 7 milletvekili var, hiçbiri buralara uğramadı. Cenazelerimizi bile yerinden taşıyamadık. Ve büyükşehir belediyesi bizler bir yer bile göstermedi. Dirilerden vaz geçtik ölülerimizi bile kurtaramıyoruz.”