Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne dışarıdan rektör olarak atanan ve akademik çalışmalarında intihal yaptığı iddia edilen Melih Bulu’nun okul yıllığındaki, “Arkadaşımızın hayat felsefesi ‘Zararın neresinden dönülürse kârdır, iyi not almak için kopya farzdır’ şeklinde özetlenebilir” ifadesi dikkat çekti.

Melih Bulu’nun okul yıllığında manidar ifadeler: İyi not almak için kopya farzdır

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne kurum dışından rektör olarak atanması büyük tepki çeken eski AKP milletvekili aday adayı Prof. Dr. Melih Bulu'nun okul yıllığı ortaya çıktı.

Odatv, 1992 yılında ODTÜ Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan Bulu'nun okul yıllığına ulaştı.

Yıllıkta, akademik çalışmalarında intihal yaptığı iddia edilen Bulu’yla ilgili manidar bir ayrıntı göze çarptı. Arkadaşları Bulu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

‘HOCANIN GÖZÜNE BATAR’

“Son zamanlarda modaya uyarak sakallarını uzatmış ve sınıfımızda Şeyh Melihi tarikatını kurmuştur. Müritleri gün geçtikçe artmaktadır. (Şimdilik bir tane bile müridi yoktur) Arkadaşımızın hayat felsefesi 'Zararın neresinden dönülürse kârdır, iyi not almak için kopya farzdır’ şeklinde özetlenebilir. Ayrıca tarikatının esası da 'El kopya-yüt hayr-ün minel ezber'dir. Bir sabah namaza kalktığı zaman ezanda küçük bir değişiklik yapar ve sonuna 'El kopya- tül hayr-ün minel ezber' bölümünü ekleyerek yeni bir düşünce akımıyla okulun çalkalanmasına sebep olur. Onun için hayat 'Bir varmış bir yokmuş elde ne varsa karmış' demektir. Melih, derslerde hocaların gözüne çok batar. Bunun için bol bol sözlüye kalkar.”

Bulu, kendisine yönelik intihal iddialarını reddetmiş ve alıntı yaptığını belirttiğini savunmuştu.