Görevden alınan kayyum rektör Melih Bulu sosyal medyada trend topic'te ilk sıraya yerleşti

Melih Bulu sosyal medyada gündem oldu: "Melih Bey haklıymış sorun 6 ayda çözüldü"

Öğrenci ve akademisyenlerin protestoları için "6 ayda biter" diyen ve 7. ayında Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevinden alınan Melih Bulu sosyal medyada gündem oldu.

Bulu’nun görevden alınmasına sanat, siyaset dünyasından birçok isimden yorum gelirken, Boğaziçili akademisyen ve öğrencilere tebrik yağdı. CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, "Kayyum rektör Melih Bulu görevden alındı. Direnişe katılan başta Boğaziçi öğrencileri olmak üzere, tüm Boğaziçi camiasını tebrik ediyorum. Ne demiş şair: “Saraylar saltanatlar çöker … Bir yarına gidenler kalır. Bir de yarınlar için direnenler" sözleriyle paylaşımda bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu'nun görevden alınması ile ilgili, "Melih Bey, ‘Bu kriz 6 ay sonra çözülür’ demişti. Haklıymış, çözüldü" paylaşımını yaptı.

Yazar Ahmet Ümit, "Güne güzel bir haberler başlamak gibisi yok. Melih Bulu görevden alındı! Tebrikler Boğaziçi Üniversitesi, tebrikler Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, tebrikler Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri. Yaşasın dayanışma…" dedi.

Yazar Yekta Kopan ise Bulu'nun görevden alınmasına "Melih Bulu, yerini ve bunu sağlayan ilişkilerini öyle sağlam görüyormuş ki, durumu ciddiye almayıp “Bundan şeyin haberi var mııeeğğ” olaylarına girmiş. Daha sonra sildiği bu instagram hikayesi hem nasıl geldiğini, hem neden gittiğini anlatıyor" yorumunda bulundu.

Bulu'nun görevden alınmasına ilişkin yorumlar şöyle: