Ankara Büyükşehir Belediyesi, Melih Gökçek'ten belediyeye ait olan zırhlı aracın teslim alındığını duyurdu. Belediye açıklamasında "Aracın son durumu hakkında detaylı incelemeler yapılıp sonucu kamuoyuyla paylaşılacaktır. Aracın zırhlanması ve sonrasında buna bağlı olarak meydana gelen motor arızası ile ilgili yapıldığı iddia edilen usulsüz işlemlere ilişkin Teftiş Kurulu Başkanlığınca gerçekleştirilen inceleme de yakın zamanda tamamlanarak kamuoyuyla paylaşılacaktır" dedi.

Melih Gökçek zırhlı cipi sonunda teslim etti: Detaylı incelemesi yapılacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Melih Gökçek'ten belediyeye ait olan zırhlı aracın teslim alındığını bildirdi. Yapılan açıklamada, "Aracın son durumu hakkında detaylı incelemeler yapılıp sonucu kamuoyuyla paylaşılacaktır" denildi.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, belediyeye ait olan zırhlı aracı teslim etti.

Gelişmeyi duyuran Ankara Büyükşehir Belediyesi, yazılı açıklamasında, "Görevinden istifa ettirilerek kurumumuzdan ayrılan Melih Gökçek'ten Belediyemize ait olan zırhlı araç teslim alınmıştır. Aracın son durumu hakkında detaylı incelemeler yapılıp sonucu kamuoyuyla paylaşılacaktır" denildi.

Açıklamada, şu ifadeleri kullanıldı:

"Bununla birlikte, aracın zırhlanması ve sonrasında buna bağlı olarak meydana gelen motor arızası ile ilgili yapıldığı iddia edilen usulsüz işlemlere ilişkin Teftiş Kurulu Başkanlığınca gerçekleştirilen inceleme de yakın zamanda tamamlanarak kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Büyükşehir Belediyesi olarak, görevinden istifa ettirilerek kurumumuzdan ayrılan kişiden, eşinin yönetici olduğu vakfa, malum spor kulübü derneklerine ve aile dostu olduğu bilinen kişilere ücretsiz tahsis edilen veya uzun süreli kiralanan yerleri de bir an evvel iade etmesini bekliyoruz. Zira milletin malı olan bu taşınmazlar, kiralayan kişiler tarafından üçüncü şahıslara kiralanmakta olup Belediyemizin elde etmesi gereken kazançların katbekat fazlası bu vakıf, kulüpler ve ailelere gitmektedir.

Kurumumuz da bu konuda tüm hukuki süreçleri uygulamakta ve tıpkı zırhlı cip konusunda olduğu gibi ısrarla takip etmektedir."

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Melih Gökçek’in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde tahsis edilen yerlerin son durumuna ilişkin verileri de paylaştı.

KORKUTATA AİLESİ

Gökçek döneminde AKP’li eski Milletvekili Hüsamettin Korkutata’nın ailesine devredilen toplam 60 meşrubat büfesi, geri alınarak EGO’ya verildi. ABB döneminde belediye kaynaklarından en fazla faydalananların başında gelen Korkutata Ailesi’nin Göksu be Harikalar Diyarı’ndaki otoparkları işletmeye devam ettiği öğrenildi.

SOS VAKFI

Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek’in kurucusu olduğu SOS Vakfı da belediyeden ucuz taşınmaz kiralayan vakıflar arasında yer aldı. Vakfın Gökçek döneminde belediyeden 10 yıllığına kiraladığı toplam dört işletmenin kira süresinin 2024 yılında biteceği kaydedildi. Vakfa tahsis edilen 50. Yıl Otoparkı ile Yenişehir Çok Katlı Otoparkı ise tahliye edildi. Kocatepe Otoparkı’nın üzerinde bulunan kültür merkezinin vakfa tahsis süresinin ise Mart 2024’te biteceği ifade edildi.

KEÇİÖRENGÜCÜ

Danıştay’ın, “Belediyeler spor kulüpleri ile protokol imzalamaksızın taşınmaz alışverişinde bulunamaz” kararları yok sayılarak Gökçek döneminde ABB’den çok sayıda tahsisin gerçekleştirildiği Keçiörengücü’nden Gençlik Parkı Otoparkı geri alındı. Toplam 600 araç kapasiteli AŞTİ otoparkı da kulüpten alınarak, işletmeci kiracıyla birlikte belediye şirketine devredildi. Otopark, belediye iştiraki BELTAŞ’a devredildi. Spor kulübü, Ulus Rüzgarlı ile Aksu Köprüaltı Otoparkı’nı işletmeye devam ediyor.

melih-gokcek-zirhli-cipi-sonunda-teslim-etti-detayli-incelemesi-yapilacak-955392-1.

melih-gokcek-zirhli-cipi-sonunda-teslim-etti-detayli-incelemesi-yapilacak-955393-1.

melih-gokcek-zirhli-cipi-sonunda-teslim-etti-detayli-incelemesi-yapilacak-955394-1.