Yılbaşı gecesi Reina'daki kutlamalara yönelik saldırının ardından HAZİRAN Hareketi'nin "Bu memleket bizim! Gericiliğe teslim etmeyeceğiz" çağrısıyla İstanbul Beşiktaş'ta eylem düzenlendi. İzmir'de de kitle örgütleri sokağa çıkarak 'Hükümet istifa' çağrısı yaptı

"Memleketi gericiliğe teslim etmeyeceğiz" diyenler sokakta

ZEYNEP KURAY / zeynokuray@gmail.com

Beşiktaş Meydanı’nda bir araya gelen Birleşik Haziran Hareketi üyeleri, Reina katliamının lanetlediler. “Bu memleket bizim gericiliğe ve karanlığa teslim olmayacağız” yazılı pankart açan yurttaşlar, "AKP karanlığına karşı aydınlığı savunacaklarını" vurguladı.

Hep bir ağızdan, “IŞİD defol bu memleket bizim”, “Katil IŞİD işbirlikçi AKP”, “Eşit, özgür, laik Türkiye” , “Gün gelecek devran dönecek katiller halka hesap verecek”, “ Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarını atıldığı eylemde, Haziran Hareketi adına açıklamayı Neslihan Karataş okudu.

‘IŞİD İÇİMİZDE!’

Türkiye’nin bir katliamlar ülkesine dönüştüğünü vurgulayan Karataş, “Yüreğimiz ağzımızda bir sonraki patlamayı bekler hale geldik. Hiçbirimizin can güvenliği kalmadı. İşe giderken, eğlenirken, okuldan çıkarken hayatın herhangi bir anında ölüm hepimizi bulabilir, sevdiklerimizden ayırabilir” dedi.

Reina katliamı ve tüm katliamların sorumlusunun 'Emevi camisinde Cuma namazı kılma ihtirasıyla ülkeyi Ortadoğu cehenneminin içinde sokanlar' olduğunu kaydeden Karataş, “Bizi adım adım Suriye savaşının bir parçası haline getirdiler. Yeni Osmanlıcı siyasal İslamcı zihniyet, dizginsiz çıkarları uğruna ülkemizi ateşe attı. IŞİD ve diğer cihatçı terör örgütleri laiklik düşmanı bu zihniyetin himayesiyle ülkemizde cirit atabildi, kendilerini gizlemeden, saklanmadan örgütlenerek katliam çağrıları yapabildi” diye konuştu.

KIRMIZI PAZARTESİ GÖZ GÖRE GÖRE GELDİ !

“IŞİD içimizde! İdeolojik ortakları tarafından kollanıyor, korunuyor ” diyen Karataş, gözaltına alınan IŞİD’cilerin misafir gibi ağırlanıp arka kapıdan bırakıldığını ancak IŞİD tehdidini yazan, yılbaşı gecesinde tedbirli olma gereğinden söz eden gazeteci Ahmet Şık’ın tutuklandığını hatırlattı. Reina katliamının böyle bir ortamda gerçekleştirildiğine işaret eden Karataş, “Kırmızı Pazartesi göz göre göre geldi. Günlerdir, yılbaşında saldırı olacağı bilgileri paylaşıldı. Bilgiler ve belgeler ortalığa saçıldı, konsoloslar uyardı ve sonuna beklenen oldu ” diye konuştu.

KARANLIĞA KARŞI MÜCADELE SÖZÜ

Katliamı engelleyemeyenlerin, istifa etmesi gerekenlerin kameraların önüne geçip, "Normal hayatınıza devam edin” açıklamaları yaptığına dikkat çeken Karataş, katliamlara ve ölümlere sessiz kalmayacaklarını altını çizdi. Karataş, “Yaşamı ve memleketimizi savunmak için bu gerici karanlığa karşı mücadele edeceğiz. Ortaçağ karanlığını ve onun temsilcisi AKP’yi tarihin çöplüğüne göndereceğiz” dedi.

Haziran Hareketi üyeleri, laik ve aydınlık bir Türkiye kurana kadar mücadele etme sözü vererek eylemi sonlandırdı.

memleketi-gericilige-teslim-etmeyecegiz-diyenler-sokakta-228762-1.memleketi-gericilige-teslim-etmeyecegiz-diyenler-sokakta-228763-1.memleketi-gericilige-teslim-etmeyecegiz-diyenler-sokakta-228764-1.