Menemen’de Sevgi Yolu, Uğur Mumcu Heykeli, Şiir Sokak ve Açık Halk Kütüphanesi düzenlenen törenle ile açıldı

Menemen’de Sevgi Yolu ve Uğur Mumcu heykeli açıldı

BİRGÜN İZMİR

Menemen’in modern ve değişen yüzünü temsil eden Sevgi Yolu, Uğur Mumcu Heykeli, Şiir Sokak ve Açık Halk Kütüphanesi açıldı. 22 Ağustos tarihinde gerçekleşen açılışa Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, İzmir Milletvekilleri Mahir Polat, Kamil Okyay Sındır, Atilla Sertel, Maraş Milletvekili Ali Öztunç, eski Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, STK’lerin temsilcileri, muhtarlar ve Menemenli vatandaşlar katıldı.

“MENEMEN’İN YENİ KONSEPTİ HİZMET”

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Sevgi Yolu’nu esnafı ile birlikte planladıklarını, başlama ve bitiş tarihlerine beraber karar vererek başarılı bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Görevde bulundukları 4 aylık süre içerisinde Kadın Danışma Merkezi’ni ve kreşi açtıklarını, 22 yeni hizmet aracı kiralayarak Menemen sokaklarını temizlemeye başladıklarını belirten Serdar Aksoy, hizmetlerine açtıkları yenilenen Sevgi Yolu, Şiir Sokağı, Halk Kütüphanesi ve Uğur Mumcu Heykeli ile devam ettiklerini anlattı.

Menemenlilerin modern, temiz bir şehirde yaşaması için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Aksoy, “Yenilenen Sevgi Yolu Menemen’in yeni yüzü olacak. Açtığımız Şiir Sokağı ile Nazım Hikmet’i, Ahmed Arif’i, Edip Cansever’i soluyalım istiyoruz. Bugün doğum günü olan Cumhuriyet ve devrim şehidimiz Uğur Mumcu’yu anmak amacıyla Uğur Mumcu Heykeli’nin açılışını yapıyoruz. Yine bugün açılışını yaptığımız Halk Kütüphanesi ile Menemenlilerin kitap okumasına katkı sağlamak istiyoruz. Kadınlarımız gelsin kitaplarını okusun, çaylarını içsin, gençler gelip burada ders çalışsın, zaman geçirsin istiyoruz. Bu Halk Kütüphaneleri’ni Menemen’in her yerinde açacağız. Menemen’in yeni konsepti artık hizmet” dedi.

menemen-de-sevgi-yolu-ve-ugur-mumcu-heykeli-acildi-616082-1.

CHP’Lİ BELEDİYELERİN SESİNİ DUYMAK İSTEYEN HERKESE DİNLETİRİZ”

Hafta içinde AKP’li Milletvekili Hamza Dağ’ın CHP’li belediyeleri eleştiren açıklamalarına karşılık ise Serdar Aksoy, “Biz CHP’li belediyeler çok büyük sıkıntılarla karşılaşabiliyoruz. Önümüze elbette engeller koyacaklar ama biz halkımıza hizmet etmekten imtina etmeyeceğiz. Ak Parti’li Milletvekili Hamza Dağ, 'CHP’li belediyelerden ses çıkmıyor, ben duyamıyorum' diyor. Ona buradan şunu söylemek istiyorum. Ayağa kalk, Menemen’e, İzmir’e gel duyarsın, kırmızı plakalı arabana bin gel, İzmir’deki belediyeleri dolaş duyarsın. Her türlü engellemeye rağmen belediyelerin nasıl çalıştığını gör. Menemen’i bizzat ben dolaştırayım sana. Bu kendisine açık davetimdir. Sayın Hamza Dağ buyursun gelsin. CHP’li belediyeler neyi nasıl başarıyor evelallah herkese gösteririz. Gerek sosyal medyada gerek kendi medyalarında yapmış oldukları her türlü yanlış habere rağmen biz iş yapmaya devam edeceğiz. Biz yeni dönemde artık özgürlükçü demokrasiyi hazmedeceğiz” açıklamalarında bulundu.

"HİZMET EDEN, HİZMET ÜRETEN VATANINA SAHİP ÇIKAR"

Konuşmasında İzmir’de çıkan yangınlara da değinen Aksoy, “Değerli dostlar biliyorsunuz ki İzmir’de yangın var. Medyada uçaklarla alakalı haberler çıkıyor. İzmir’i Yunanlılar yaktı, emperyalistler yaktı, ama İzmir küllerinden yeniden doğdu, ayağa kalktı. Bugün AKP’ye, MHP’ye oy vermiş arkadaşlarıma sesleniyorum. Vatanımıza sahip çıkın. Üstünü yağmalamaları bitti şimdi de altını yağmalamaya çalışıyorlar. Çalışmak hizmet etmek için ilk önce vatan aşkı olması gerekiyor. Buna sahip olanlar sadece vatanına sahip çıkar. Hizmet eden hizmet üreten vatanına sahip çıkar. Şehrin, vatanın büyümesi sadece böyle mümkün olabilir” diye konuştu.