TCMB, ihracatçının reeskont kredisi için bankaların günlük limitini 5 kat artışla 1,5 milyar TL'ye çıkardı. Bakan Şimşek de sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımda, "İç talebi dengeleyici tedbirler alırken, ihracata da maksimum destek sağlayacağız" dedi.

Kaynak: AA
Merkez Bankası'ndan "reeskont kredisi" kararı: Günlük limit artırıldı
Fotoğraf: AA

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ihracatçının reeskont kredisi için bankaların günlük limitini 5 kat arttırdı.

TCMB yetkililerinden edinilen bilgiye göre, reeskont kredilerinde Merkez Bankası önemli bir karar aldı.

Buna göre, ihracat finansman desteği sağlayan reeskont kredilerinin günlük limiti 300 milyon TL'den 1,5 milyar TL'ye çıkarıldı.

Öte yandan, TCMB'nin sadeleşme süreci kapsamında reeskont kredilerinde yüzde 30 ilave döviz satış şartı ve önden döviz satış şartı gibi koşullar kaldırılıyor.

ŞİMŞEK: İHRACATA MAKSİMUM DESTEK SAĞLAYACAĞIZ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de sosyal medya hesabından karara yönelik değerlendirmede bulundu.

Şimşek, şu ifadeleri kullandı:

"Programımızın en büyük öneceliklerinden birisi ihracatın güçlü bir şekilde desteklenmesidir. İç talebi dengeleyici tedbirler alırken, ihracata da maksimum destek sağlayacağız.Yurtdışından temin etttiğimiz kaynakları ihracat ve yatırıma kanalize edeceğiz."

REESKONT KREDİSİ NEDİR?

Reeskont kredisi, mal ve döviz kazandırıcı hizmet ihracatında bulunan firmalar için uygun maliyetli finansman sağlanması amacıyla, TCMB ile işbirliği içerisinde, bankalara tanınan limit çerçevesinde kullandırılan TL/döviz kredisi programı anlamına geliyor.