Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “örgüt üyeliği” iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında cenaze ve taziyeye katıldıkları için 4 gündür gözaltında tutulan 8 HDP’li, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mersin'de gözaltına alınan 8 HDP'li serbest bırakıldı

Mersin’de "örgüt üyeliği" suçlamasıyla 14 Aralık Çarşamba günü gözaltına alınan 8 HDP’li, serbest bırakıldı.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, 8 HDP'linin emniyetteki ifadeleri dün sona erdi. HDP'lilere, 'PKK üyelerinin cenazesi ve taziyelerine katılmaları' suç olarak yöneltildi.

8 HDP’li, “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanmaları talebiyle Mersin Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Hâkimlik, 8 HDP'liyi adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

NE OLMUŞTU?

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “örgüt üyeliği” iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında 14 Aralık'ta yapılan ev baskınlarında, Toroslar Belediyesi’nin CHP'li Meclis üyesi Hıdır Berk, HDP Toroslar İlçe Eşbaşkanı Zahide Aslan Tekin ve İsmet Dayan, HDP Akdeniz İlçe Eşbaşkanları Sevim Müjde ve Nizar Esen, HDP Yenişehir İlçe Eşbaşkanı Gülten Bahar ile HDP'li yöneticiler Emine Eren, Ferhat Alkan ve Sabri Bahar gözaltına alınmıştı.

Ferhat Alkan, dün Ankara'da soruşturmayı yürüten savcılıkça, Mersin'den SEGBİS ile ifadesi alındıktan sonra sevk edildiği Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifadesi alınıp serbest bırakılmıştı.