Mersin'deki sütunlu tarihi caddeyi dozer sokup yıktılar

Mersin'in Mezitli ilçesindeki tarihi Soli Pompeiopolis Sütunlu Caddesi, girişi demir bariyerle kapatılan yola kepçe sokan kişilerce tahrip edildi. Saldırganlar yola döşenen mermer blokları, cam ve ahşap döşemeleri kırdı. Yağmur suyu için konulan mazgal demirleri bile paramparça edildi. Saldırganlar bisiklet yolu için yapılan beton bölümü de kazıyarak kullanılmaz hale getirdi.

Tarihi binlerce yıl öncesine dayanan Soli Pompeiopolis sütunlarının yanında bulunan ve Tarihi Kentler Birliği tarafından ödül alan ve içerisinde çeşitli etkinliklerinde yapılabilmesi için olanak sağlayan Sütunlu Cadde yürüyüş ve bisiklet yolu tahrip edildi. Araç geçişini önlemek için demir bariyerlerin konulduğu yola farklı bir noktadan kepçe sokularak gerçekleşen olayda hizmetlere çok büyük maddi hasar verildi.

Yaklaşık bir yıldır vatandaşlara hizmet veren ve her gün yüzlerce insanın kullandığı Sütunlu Cadde’de bulunan mermer bloklar kırıldı. Kepçe izlerinin halen durduğu olayda, yere döşenen mermerler, cam ve ahşap bölümler kepçenin ağırlığı ile parçalara ayrılırken asıl tahribat bisiklet yolunda gerçekleşti. Su hattını kazmak amacıyla kırıldığı tahmin edilen beton yol daha sonra toprak doldurularak adeta bisikletçiler için tuzak haline getirildi.

Belediye Başkanı Neşet Tarhan, hizmetin yapılması kadar korunmasının da önemli olduğunu belirterek, "İnsanların tüm imkânlardan yararlanabilmeleri için hizmet üretmeye çalışıyoruz. Ancak, yaptığımız bu hizmetler kim olduğunu bilmediğimiz art niyetli kişiler tarafından tahrip edilerek kullanılmaz hale getiriliyor. Herkese eşit hizmet üretmeye çalışıyoruz ama takdir edileceği gibi bizim her yaptığımız hizmetin başına bir bekçi koyma şansımız yok. Zarar veren şahısları uyararak engel olmaya gayret göstermeliyiz" dedi.

Vatandaşlardan belediye hizmetlerine sahip çıkmalarını isteyen Başkan Tarhan, "Vatandaşlarımızdan, böylesi art niyetli kişileri gördükleri zaman uyarmalarını ya da gerek belediyemizi gerekse bölgede bulunan güvenlik güçlerini aramalarını istiyoruz. Çünkü bu hizmetler tahrip edildiğinde hem vatandaşın hizmete ulaşmasında aksamalar yaşanıyor hem de vatandaşın parasıyla yapılan değerler yok ediliyor. Ürettiğimiz hizmetleri korumak, o hizmetlerden yararlanan değerli halkımızın sorumluğunda olmalıdır" diye konuştu. DHA