Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, İstanbul’da sivilleri hedef alan, aralarında çocukların da olduğu da 6 yurttaşın ölümüne, onlarcasının yaralanmasına neden olan bombalı saldırıyı kınadı. Platform adına açıklama yapan BES Şube Başkanı Mustafa Özbay, "Halklar ve emekçiler, çeşitli vesilelerle ve çeşitli zamanlarda özellikle seçim süreçlerinde birbirine karşı kışkırtılmaya düşman edilmeye çalışılıyor" dedi.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu: Halklar ve emekçiler özellikle seçim süreçlerinde kışkırtılmaya çalışılıyor
Fotoğraf: Hasan KÜÇÜK

Abidin YAĞMUR

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, İstanbul’daki İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen bombalı saldırıyı kınadı. Platform açıklamasında, "Halklar ve emekçiler, özellikle seçim süreçlerinde birbirine karşı kışkırtılmaya çalışılıyor. Bizler dün olduğu gibi bugün de bunların karşısında olmaya devam ediyoruz. Terörü, terörü yapanları, yaptıranları, terörden medet umanları lanetliyor ve kınıyoruz" denildi.

Özgür Çocuk Parkı'nda yapılan açıklamada, "Terörü lanetliyoruz" yazılı siyah bir pankart da açıldı.

Platform adına açıklama yapan BES Şube Başkanı Mustafa Özbay, "Bizler emek ve demokrasi güçleri olarak her zaman söylediğimiz gibi terör nerden, nasıl ve ne biçimde gelirse gelsin terör bir insanlık suçudur. Terörü yapanları, yaptıranları, arkasındaki güçleri güçlü bir şekilde lanetliyoruz ve kınıyoruz" dedi.

"HALKLAR ÖZELLİKLE SEÇİM ÖNCESİNDE KIŞKIRTILMAYA ÇALIŞILIYOR"

Özbay, "Din, inanç, kültür, etnik yapı gibi aralarındaki tüm farklılara rağmen Cumhuriyetin kuruluş sürecinde birlikte mücadele eden, aynı mezarlarda yan yana yatan halklar ve emekçiler, çeşitli vesilelerle ve çeşitli zamanlarda özellikle seçim süreçlerinde birbirine karşı kışkırtılmaya düşman edilmeye çalışılıyor. Bizler dün olduğu gibi bugün de bunların karşısında olmaya devam ediyoruz. Bizler eşitlikçi, özgürlükçü, laik, demokratik bir ülkede hep birlikte barış içerisinde bir yaşam için mücadele ediyoruz. Emek mücadelesi ile demokrasi mücadelesi arasındaki kopmaz bağları gören, gücünü fiili ve meşru mücadelen alan biz emekçiler gerçek anlamda barış içerisinde demokratik bir ülkenin ancak emekçilerin, ezilen tüm kesimlerin, ötekileştirilenlerin, kadın ve gençlerin birlikte ve ortak mücadelesi ile barış ve özgürlüğün gerçekleşeceğine inanıyoruz. Mersin Emek ve Demokrasi Platformu olarak, emeğin hakkı, sendikal özgürlükler olmak üzere ülkemizin eşitlikçi, özgürlükçü, halkçı, laik, toplumsal cinsiyet eşitliğinden yana hukuku üstün tutan barış ve kardeşlik içinde bir arada yaşamak ve yaşatmak için mücadelemiz kararlılıkla sürecektir. Bu vesileyle terörü, terörü yapanları, yaptıranları, terörden medet umanları bir kez daha lanetliyor ve kınıyoruz" ifadelerini kullandı.