Petrol İş Sendikası salonunda 3'üncü Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştiren Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şubesi,

Mersin Tüm Emekliler Sendikası: Haklar yasalardan önce gelir

Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şubesi, Petrol İş Sendikası salonunda 3'üncü Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi.

Siyasal süreç, nasıl bir sendika, emeklilerin toplumsal, sosyal ve ekonomik sorunlarının tartışıldığı genel kurulda üye ve katılımcılar konuşmalarıyla örgütlülüğün hedeflerine ilişkin görüşler sundular.

Kurulda, söz, yetki ve kararın sendika üyelerine ait olacağı, sınıf ve kitle sendikal anlayışı temelinde, siyasi düşünce, dil, inanç farkı gözetmeden, sendika tüzüğünün örgütlenmenin temel kılavuzu olduğu dile getirildi.

Emekliler, ülkenin yer altı, yer üstü kaynaklarından paylarına düşeni almanın mücadelesi vermek için örgütlendiklerini vurguladılar. Diğer taraftan laik, kamucu, demokratik bir toplumu yaratmanın bir parçası olduklarını dillendiren emekliler, demokratik ve özgürlükçü iklime herkesten çok emeklilerin ihtiyacı olduğu bilinciyle, dün DİSK, KESK, TÜRK İŞ’te olduklarını, bugün Tüm Emekli Sen’de örgütlendiklerini dile getirdiler.

Hakların yasalardan önce geldiğini söyleyen konuşmacılar "Uluslar arası yasalara uygun olarak, Anayasada emeklilerin sendika kurabilmelerinin önünü açacak düzenlemeleri yapmalarını istiyoruz. Bunun bir insan hakkı olduğunu anlatmak için sokakları renklendireceğimizden, dillendireceğimizden yönetenlerin kuşkuları olmasın, biliyoruz ki haklar yasalardan önce gelir" dediler.