Mersinli çiftçiler: ‘Limon ağaçlarımızı elimizden alıyorlar’

Mersin'in Mezitli ilçesinde on binlerce portakal, mandalina, limon ağacının bulunduğu arazinin, sanayi sitesi yapımı için Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile acele kamulaştırılması kararına tepkiler sürüyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı öncesi, tapuları ve narenciye ürünleriyle gelerek kapıda bekleyen çiftçiler, sanayi sitesinin başka bir yere kurulmasını istedi.


Geçen hafta AKP Mezitli İlçe Başkanlığı'na yürüyerek eylem yapan çiftçiler dün de büyükşehir belediyesi toplantı salonunun önünde toplandı. Çiftçiler, kurulacak sanayi sitesinin kooperatifin de başkanı olan MHP’li Meclis Üyesi Bünyamin Önel’e, bölgenin kıraç arazi olmadığını, 130 ailenin bahçesinin bulunduğunu ve yaklaşık 60 bin narenciye ağacının yer aldığını ifade ederek tepki gösterdi.

Kurulması planlanan sanayi sitesi bölgesinde arazisinin olduğunu belirten narenciye üreticisi Nihal Erşahin açıklama yaptı. Mersin’de tüm belediye başkanlarını ağaçların olduğu bölgeye davet eden Erşahin şu ifadeleri kullandı: Sanayiyi oraya götürecekler, kuracaklar, limonları kesecekler. Peki tarla sahipleri ne yapacak ne yiyip ne içecek. Onu düşünüyorlar mı acaba? Kıraç arazi diye geçirmişler haberimiz olmadan. Devlete para ödeyerek aldık biz bu tapuları.”

Kurulması planlanan sanayi sitesinin kooperatif başkanı, MHP’li Meclis Üyesi Bünyamin Önel, itiraz eden kişilerin orada işgalci olduklarını belirterek, “Bölgede kullandıkları alan 2 ile 3 dönüm, en fazla 5 dönüm. Buna rağmen 15 dönüm büyüklüğündeki alanda devletin arazilerini işgal ediyorlar” savunmasını yapmıştı.

■ ANKA