Mesaj net: İlk turda bitsin
Fotoğraf: Twitter/AKDOGANumut

Politika Servisi

Millet İttifakı son mitingini dün Ankara Tandoğan Meydanı’nda yaptı. Mitinge İttifak’ın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, cumhurbaşkanı yardımcısı adayları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş da katıldı. Mitinge katılımlar öğleden sonra başladı. İki farklı polis arama noktasından geçerek alana yapılan girişlerde pankartlar da polis tarafından tek tek kontrol edildi. Binlerce kişi mitinge saatler kala alanda yerini alırken özellikle katılanların seçimi ilk turda bitirmeye dönük pankartları dikkat çekti.

BÜYÜK COŞKU VARDI

Mitingde ilk olarak kürsüye Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu çıktı. Karamollaoğlu şunları söyledi: “Sistem değişmeden, politikalar değişmeden ülkemizin rahata kavuşması mümkün değil. İş para noktasına gelince kesenin ağzı açılıyor ama kesenin dibi delik. İnsanlar karnını doyuramazken siz nasıl saraylarda oturursunuz? Kimseyi kandıramazsınız.”

Karamollaoğlu’ndan sonra kürsüye çıkan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise şunları söyledi: “Kendileri gibi düşünmeyenlere sadece ‘Bize oy vermiyorsunuz’ deyip de, terörizmle suçlamak neyin nesidir. ‘Ayakkabı numaralarına kadar biliyoruz’ diyeceksiniz hem de terör örgütü propagandası yapıp ‘Bunlar ülkeyi bölecek’ diyeceksiniz. Halkın iradesinin önünde kimse duramaz. Söz vermiştiniz. Bu milletin bütün çocuklarına refah getirecektiniz. Türkiye’de cennet vaat etmiştiniz, şu anda cehennemi yaşatıyorsunuz bu insanlara."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise şunları söyledi: “Gençlere gülmeyi unutturan bu iktidarı tıpış tıpış evine yollayacak. Demokrasi bayramına iki gün kaldı. Bize gülmeyi unutturdular. Bu demokrasi bayramının mimarı gençler olacak. Şu iktidarı bize bir verin de görün. Çocukları, gençleri öyle mutlu edeceğiz ki. Bunlar giderse devlet bitermiş, hadi oradan hadi oradan.” İmamoğlu’nun ardından ise mikrofonu sırasıyla Babacan, Uysal, Davutoğlu ve Akşener aldı.

Akşener şunları söyledi: “Şimdi bakın Türkiye ne halde: Ankara’nın orta yerinde gencecik bir akademisyen katledildi. Katillerini herkes biliyor. Ne katilleri ne azmettiricileri yakalanmadı. 15 ‘inden itibaren katiller hukuka teslim ettirilecek ve hesabı sorulacak.”

Kürsüye son olarak Kemal Kılıçdaroğlu çıktı. Büyük alkışlarla karşılanan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle mücadele edeceğiz. Türkiye’ye güzelliği hep beraber getireceğiz. Onlar yandaşa çalışıyor, Bay Kemal vatandaşa çalışacak. Size söz hazırım. Birlikte mücadele edeceğiz. Yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla, erkeğiyle birlikte mücadele edip; barışı, huzuru, erdemi, kardeşliği, irfanı ve güzelliği hep beraber getireceğiz. Size söz! Sandığa gidilecek, oy kullanılacak. Bu ülkeye gerçekten demokrasi gelecek! Sınırdan izinsiz kuş uçurtmayacağız. Ne yaparlarsa yapsınlar bu millet karar vermiş. Yeter milleti ayrıştırdığın, bu milleti soğana mahkûm ettin, yeter. İlk kez sandıklar konusunda bu kadar tedbir aldık. Hiçbir sandığı boş bırakmadık. Aman nolursunuz gidin demokrasi için, ülkeniz için güzellikler için ve bu ülkeye bahar gelmesi için oyunuzu kullanın.”