Meslek Fabrikası Müdürlüğü’nde taşeron firma aracılığıyla çalışan 28 öğretmen dün itibariyle sözleşmelerinin bitmesi sonrası işten çıkarıldı. İşçiler, belediyenin herhangi bir şirketinde daimi istihdam edilene kadar oturma eylemi kararı aldıklarını açıkladı.

Meslek fabrikası çalışanı öğretmenler işten çıkarıldı

Aycan KARADAĞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Meslek Fabrikası Müdürlüğü’nde taşeron firma aracılığıyla çalışan 28 öğretmen, sözleşmelerinin bitmesinin ardından dün işten çıkarıldı.

İşçiler, pandemi döneminde işsiz kalmaları sonrası fabrika önünde basın açıklaması yaparak, belediyenin herhangi bir şirketinde daimi istihdam edilene kadar oturma eylemi kararı aldıklarını açıkladı.

Basın açıklamasını okuyan Tuğçe Cihan, “Bizler Meslek Fabrikası Müdürlüğü’nde taşeron aracılığıyla çalışan emekçileriz. Salgın hastalığın başlamasıyla eğitimlere ara verildi. Daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesinin İzmir halkına ücretsiz maske üretimi kararı ile bizler burada gönüllü çalışmayı üstlendik. Bu süreçte kimseler evinden çıkmazken biz 28 eğitmen Bayraklı kurs merkezinde maske üretimine başladık. Mart 2020’de iş ihale sözleşmesinin bitimiyle 28 Aralık 2020 de işimize son verildi" diye konuştu.

"Bizler işsizlik kaygısıyla bugünden itibaren oturma eylemi kararı aldık" diyen Cihan, "Bu kararımız talebimiz olan taşerona son, belediyenin herhangi bir şirketinde daimi istihdam edilene kadar oturma eylemimiz devam edecektir. Sayın başkanım sesimizi artık duyun. Daimi iş istiyoruz. Haklarımız için sonuna kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz” ifadelerini kullandı.