İzmir’de daimi iş talebiyle eyleme başlayan Meslek Fabrikası taşeron eğitmenleri, taşeron sisteminin son bulmasını istiyor.

Meslek Fabrikası işçileri: Taşeron sistemi son bulsun

BİRGÜN EGE

Meslek Fabrikası’ndan sözleşmeleri bittiği için işten çıkartılan taşeron eğitmenler, daimi iş talebiyle eski belediye binası önünde eylemlerini sürdürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin konu hakkında yaptığı açıklama sonrası eğitmenler, bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada, “Tüm ücretlerimiz ödenmiştir. Fakat 28 Aralık itibariyle borçlarımız ve çok sevdiğimiz meslekle baş başa kaldık. Taşeron sistemi son bulsun” denildi.

Açıklamada, iş taahhüdünde bulunulmamasının taşeron yapının istediği bir düzen olduğu belirtilerek, “Bizler çok sevdiğimiz işlerimize başlarken maalesef istihdam pazarlığı yapacak geçim durumunda olamıyoruz. Taşeron sistem yarınımızı düşünerek çalıştırmaya mecbur bırakıyor. Açılan kurs branşlarının çoğu söylenildiği gibi değişmemektedir. Meslek Fabrikası’nın kuruluş amacı, meslek edindirmek, işsizliğin önüne geçmektir. Bizler de bu kurslara eğitimci olup, insanlara meslek edindirmeye çalıştık. Örnek olacak hedeflerle çıkılan yolda hizmetini ve bağlılığını esirgemeyen eğitmenleri görmezden gelmeniz bizleri çok üzmektedir. Bizim istihdama, belediyemizin hizmet etmeye en çok ihtiyaç duyduğu pandemi günlerinde hayatımızın pahasına almış olduğumuz risklere sonuna kadar destek olduk. Belediye tarafından yapılan açıklamada iş kaybımızın önüne geçildiği ifade edildi. Bu basite indirgenecek bir fedakârlık değildir. Tüm ücretlerimiz ödenmiştir. Fakat 28 Aralık itibariyle borçlarımız ve çok sevdiğimiz meslekle baş başa kaldık. Taşeron sistemi son bulsun. Daimi iş, daimi sigorta istiyoruz” ifadelerine yer verildi.