Başakşehirlı futbolcu Mesut Özil, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamayla futbolu bıraktığını duyurdu.

Mesut Özil, futbolu bıraktığını açıkladı
Fotoğraf: İHA

2022 yılında Fenerbahçe'den Başakşehir'e bedelsiz bir şekilde transfer olan ancak bir türlü sakatlıklardan kurtulamayan Mesut Özil, 34 yaşında futbolu bırakma kararı aldığını açıkladı. Türk asıllı Alman futbolcu Özil, açıklamasını Real Madrid formasıyla olan fotoğrafıyla paylaştı.

Sosyal medya hesabından İngilizce bir paylaşım yapan Özil, sakatlıklardan dolayı futbolu bıraktığını duyurdu.

Mesut Özil, "Uzun süren düşüncelerin ardından futbolu bıraktığımı açıklıyorum. Neredeyse 17 yıldır profesyonel bir futbolcu olma ayrıcalığını yaşıyorum ve bu fırsat için inanılmaz derecede minnettarım. Ancak son haftalarda ve aylarda bazı sakatlıklar yaşayınca, futbolun büyük sahnesinden ayrılma zamanımın geldiği daha da netleşti" açıklaması yaptı.

Mesut Özil'in açıklaması şöyle:

"Unutulmaz anlarla ve duygularla dolu harika bir maceraydı. Formasını giydiğim kulüpler olan Schalke, Werder Bremen, Real Madrid, Arsenal, Fenerbahçe ve Başakşehir'e, beni destekleyen teknik direktörlerime, takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ailem ve en yakın arkadaşlarıma da en özel teşekkürlerimi sunuyorum. İlk günden bu yana bu harika macerada bana destek oldular ve hem iyi günlerde, hem kötü günlerde bana sevgilerini gösterip dayanak oldular.

Şimdi güzel eşime Amine, iki güzel kızım Eda ve Ela ile birlikte hayatın bana getireceği güzel şeylere odaklanıyor olacağım.

BU SEZON LİG'DE SADECE 70 DAKİKA OYNADI

Almanya’da doğan Türk asıllı Alman futbolcu, Schalke altyapısında yetiştikten sonra Werder Bremen, Real Madrid ve Arsenal gibi kulüplerde forma giydi. 2021 yılında Fenerbahçe’ye transfer olarak kariyerinin son dönemini Türkiye’de geçirme kararı alan Mesut Özil, sarı lacivertli kulüpte beklentilerin altında kalmıştı.

Özil, sarı lacivertlilerden sonra Medipol Başakşehir'e transfer olmuş ancak sakatlıklardan dolayı bir türlü forma istikrarına kavuşamamıştı. Süper Lig'de 4 maçta sadece 70 dakika oynayabilen Özil, herhangi bir skor katkısı verememişti.