Metal işçilerine OHAL baskısı: ‘Baskılar bizi yıldıramaz, bunu hâlâ öğrenemediler’

Birleşik Metal-İş Sendikası ile işveren sendikası EMİS arasındaki grup toplusözleşme görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanmasının ardından, EMİS’e bağlı metal fabrikalarında çalışan işçilerin eylemleri, OHAL baskılarına karşın sürüyor.

Son olarak Kocaeli Gebze’de bulunan General Alstom Enerji Fabrikası’nda işçiler, bu sabah işyeri bahçesinde yürüyüş yaparak patronlara tepkisini dile getirmek istedi, ancak polis engeliyle karşılaştı. TOMA’yla gelerek fabrika bahçesine giren polis, OHAL gerekçesiyle işçilerin yürüyüşünü engellemeye çalıştı. İşçiler bu engellemelere tepki gösterdi.

metal-iscilerine-ohal-baskisi-baskilar-bizi-yildiramaz-bunu-hala-ogrenemediler-208052-1.

Schneider’ın Gebze ve Manisa’daki fabrikalarında çalışan işçiler de yaptıkları eylemlerle patronu bir kez daha uyardı. Gebze’deki eylemde “Sadaka değil toplusözleşme istiyoruz” sloganları atan işçiler, Valiliğe de seslenerek, “İşçiler terörist değildir” dedi.

Sendika tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada da “Metal işçileri yürüyor, devlet müdahale ediyor. Baskılar bizi yıldıramaz, bunu hâlâ öğrenemediler” ifadeleri kullanıldı.

metal-iscilerine-ohal-baskisi-baskilar-bizi-yildiramaz-bunu-hala-ogrenemediler-208053-1.