Facebook’un sahibi Meta şirketi, birkaç sene önce geliştirilen Threads isimli uygulamanın perşembe günü kullanıma açılacağını duyurdu. Uygulamaya yapılan güncellemelerin ardından Twitter’a rakip olması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi
Meta’nın Twitter’a rakip platformu Threads, perşembe günü kullanıma açılacak

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta, Twitter’a rakip olması beklenen Threads platformunun perşembe günü kullanıma açılacağını duyurdu. Instagram ile bağlantılı şekilde çalışacak uygulama, Apple Store’da da yerini aldı.

Apple Store’daki açıklamada yeni platform, 'metin tabanlı sohbet uygulaması' olarak tanımlanıyor. 

Uygulamanın Google Play Store’da yer alan açıklaması ise şu şekilde: “Threads, toplulukların bir araya gelip bugün önem verdiğiniz ve yarın trend olacak konuları konuştuğu yerdir. İlgilendiğiniz şey ne ise, onu üreten insanları ve seven diğer insanları takip edip bağlantı kurabilirsiniz ya da kendiniz bir üretici olup, fikirlerinizi, görüşlerinizi ve yaratıcılığınızı dünyayla paylaşabilirsiniz.”

Uygulamanın, Elon Musk'ın tweet görüntülemeye sınırlama getirmesi ve Twitter Blue abonesi olmayanların Tweetdeck kullanmasını engellemesinin ardından kullanıma sunulması nedeniyle iki platform arasındaki rekabeti artırması bekleniyor.