Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son bilgilere göre hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyredeceği ve ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu olacağı belirtildi

Meteoroloji'den kar ve sağanak yağışı uyarısı

İstanbul'da parçalı bulutlu ve yer yer sağanak yağışlı bir havanın hakim olacağı belirtilirken hava sıcaklıklarının 12 dereceyi göstereceği tahmin ediliyor. Batı Karadeniz, Güney Marmara, Ege Bölgesi'nin kuzey kısımlarında sabah saatlerinde karla karışık yağmur bekleniliyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nmin doğu kısımlarında kar yağışı gün boyu devam ediyor. Hava sıcaklığının iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın Marmara'nın batısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor. Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, doğu kesimler ile zamanla güneybatı kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara ara orta kuvvette eseceği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu'da gece saatlelerinde ise Muğla ve Denizli çevreleri ile Antalya'nın batı kesimlerinin yağışlı olacağı açıklandı.

İLK KAR TATİLİ BAYBUR'TA

Kar nedeniyle eğitime ara verilen ilk şehir Bayburt olurken Tunceli'nin Pülümür ilçesinde ise kar tatili 15 ve 16 Kasım'da tarihleri olarak belirlendi.

Bazı illerde beklenen hava durumu ve günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 6
İstanbul: Parçalı bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12
İzmir: Parçalı bulutlu 14
Adana: Parçalı bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, ilk saatlerde yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 19
Bursa: Parçalı bulutlu, aralıklı yağmurlu 10
Antalya: Parçalı bulutlu, gece saatlerinde batı kesimleri sağanak yağışlı 20
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 12
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 13
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı 4
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14