Yurdun batı kesimlerinde yarından itibaren görülecek yağış ve rüzgarın kuvvetli olması öngörülüyor. Hava sıcaklıkları ise çarşamba gününden itibaren iç ve doğu kesimlerde yer yer mevsim normallerinin üzerine yükselecek.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Van, Hakkari ve Adrahan'ın yüksek kesimlerinde kar yağışı görülecek.

Yeni rapora göre 50 ilde salı, çarşamba, perşembe ve cuma günleri kuvvetli sağanak ve yer yer kar yağışı bekleniyor.

Genellikle mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının çarşamba gününden itibaren artarak kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer mevsim normalleri üzerine yükseleceği tahmin ediliyor.

Yarın, yurdun iç ve doğu kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Orta ve Batı Akdeniz'de yağışlı hava hakim olacak. Yağışların, Çanakkale, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya'da kuvvetli olması bekleniyor. Yağış alan bölgelerde ayrıca güneyli yönlerden (40-70 km/sa) kuvvetli rüzgar etkili olacak.

Çarşamba günü, Marmara, Ege, Orta ve Batı Akdeniz ile birlikte Batı Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeybatı ve güneybatısında da yağış görülecek. Yağışlar yüksek kesimlerde kar, kalan kesimlerde yağmur, Eskişehir, Uşak, Kütahya, Aydın, Denizli, Muğla, Burdur, Isparta, Antalya, Afyonkarahisar ve Mersin'de is kuvvetli olacak. Rüzgarın, Ege'nin güneyinde, Akdeniz ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden (40-60 km/sa) kuvvetli esmesi bekleniyor.