Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri sağanak yağışlı olacak. Yağışların, Artvin, Tunceli, Erzincan, Erzurum ve Bingöl’ün yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur; Elazığ, Bingöl, Dersim, Adıyaman, Mardin, Erzurum, Urfa ve Diyarbakır'da kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji'den sağanak ve kar uyarısı
Fotoğraf: AA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı ve Güneydoğu Anadolu ile Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

KARLA KARIŞIK YAĞMUR UYARISI

Genellikle yağmur ve sağanak, sabah ilk saatler ve gece saatlerinde Artvin, Dersim, Erzincan, Erzurum ve Bingöl’ün yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların, Elazığ, Bingöl, Dersim, Adıyaman, Mardin, Erzurum'un güneybatısı, Urfa'nın kuzeyi ile Diyarbakır'ın kuzey ve batı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının yağış alan yerlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların sabah ve öğle saatlerinde Elazığ, Bingöl, Dersim, Adıyaman, Mardin, Erzurum'un güneybatısı, Urfa'nın kuzeyi ile Diyarbakır'ın kuzey ve batı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

İSTANBUL °C, 18°C
Parçalı bulutlu

ANKARA °C, 14°C
Parçalı bulutlu, akşam ve gece saatlerinde doğu çevreleri yer yer yağmurlu

İZMİR °C, 21°C
Az bulutlu

ADANA °C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde yer yer sağanak yağışlı

ZONGULDAK °C, 15°C
Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

TRABZON °C, 18°C
Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

ERZURUM °C, 8°C
Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, sabah ilk saatler ve gece saatlerinde yüksek kesimleri yer yer karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah ve öğle saatlerinde güneybatısı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 15°C
Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah ve öğle saatlerinde kuzey ve batı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.