Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda ysağanak bekleniyor. Diğer yandan Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı bekleniyor. Diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Meteoroloji'den sağanak ve toz taşınımı uyarısı
Fotoğraf: AA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Hakkari, Şırnak ve Van'ın güney ilçelerinin; akşam ve gece saatlerinde Karadeniz kıyıları ile Artvin çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; yağmur ve sağanak, Rize, Artvin, Hakkâri ve Van'ın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklenmektedir.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli, zamanla doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Doğu Akdeniz (Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş) ile Güneydoğu Anadolu'da (Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mardin ve Adıyaman) Suriye kaynaklı toz taşınımı hadisesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar ve yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

İSTANBUL °C, 20°C
Parçalı ve az bulutlu

ANKARA °C, 18°C
Az bulutlu ve açık, öğleden sonra parçalı bulutlu

İZMİR °C, 24°C
Az bulutlu ve açık

ANTALYA °C, 26°C
Az bulutlu ve açık

KASTAMONU °C, 17°C
Parçalı zamanla çok bulutlu

TRABZON °C, 19°C
Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 15°C
Parçalı yer yer çok bulutlu

DİYARBAKIR °C, 18°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı