Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde sıcaklıkların 2-4 derece artmasının beklendiğini bildirdi. AKOM ise saat 10.00 ile 16.00 arasına dikkat çekti ve yurttaşların güneş altında çok fazla vakit geçirmemesi konusunda uyarıda bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi
Meteoroloji ve AKOM'dan sıcak hava uyarısı: Saat verildi

Ülke genelinde hava sıcaklığı hissedilir derecede artmaya başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugüne ilişkin hava durumunu paylaştı.

Buna göre, ülke genelinde sıcaklıklar 2-4 derece artması bekleniyor.

AKOM SAAT VERDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ise dün yaptığı açıklamada sıcak hava uyarısında bulundu.

AKOM'dan yapılan açıklamada, "Yurdumuzun tamamına yakın bölümü Basra kökenli sıcak hava dalgasının etkisi altında bulunurken bugün öğle saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden Afrika kökenli yeni bir sıcak hava dalgasının daha İstanbul başta olmak üzere batı bölgelerinde etkili olması bekleniyor" denildi.

"Aynı anda etkili olan iki ayrı sistemin çöl sıcaklarını bölgemize taşımasıyla iki gün boyunca sıcaklıkların mevsim normallerinin 6-8 derece üzerine yükseleceği beklenmektedir" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Özellikle güneşin dik açıkyla geldiği 10.00 ile 16.00 saatleri arasında vatandaşlarımızın güneş altında çok fazla zaman geçirmemeye, bol sıvı tüketmeye, mevsim koşullarına uygun kıyafet seçimine özen göstermelerini öneririz. Aşırı sıcakların etkili olduğu öğle saatlerinde başta yaşlılarımız, hamileler, çocuklar, astım ve kalp yetmezliği gibi rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın güneşli ortamda bulunmamaları sağlıkları açısında faydalı olacaktır."