İlki 1998 yılında verilen Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri’nin 26’ncısı, İstanbul’da düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Törende yazarımız Timur Soykan ile Haber Müdürümüz Uğur Şahin ödülünü aldı.

Kaynak: Haber Merkezi
Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri: BirGün’den Timur Soykan ve Uğur Şahin ödüllerini teslim aldı
Soykan, ödülünü minik Rosa’nın elinden aldı. Şahin'eyse ödülünü Metin Göktepe'nin annesi Fadime Göktepe takdim etti.

26. Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri, Göktepe’nin doğum günü dolayısıyla Şişli Belediyesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde düzenlenen etkinlikle sahiplerini buldu.

Ülkede infial yaratan İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’ndaki çocuk istismarı haberiyle ‘Yazılı Haber Ödülü’ne layık görülen yazarımız Timur Soykan, ödülünü Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Gökhan Durmuş’un elinden aldı. Soykan, törende yaptığı konuşmada, “Bu ülkenin gazetecileri hakikat mücadelesinden vazgeçmedi. Ben bu ödülü depremde kaybettiğimiz canlarımıza ithaf etmek istiyorum” dedi.

“Biz de öldük ama gömülmedik” isimli fotoğrafıyla ödül alan Haber Müdürümüz Uğur Şahin de ödülünü Metin Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe’nin elinden aldı. Şahin, burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “Çok gurur verici… Göktepe Ödülleri kapsamında ikinci kez bu kürsüye çıkıyorum. Daha önce, ‘Metin’in yolundan ilerleyeceğiz’ demiştim. Yineliyorum: ‘Metin Göktepe’nin izinde, gazeteciliğe devam edeceğiz.’ Bu fotoğraf, Hatay’da çekildi. Bu ödülü de afetin ilk gününden bugününe halkın yaralarına merhem olmaya çalışan gönüllülere ithaf ediyorum.”

Törende diğer ödül sahiplerine de ödülleri verildi.

İLKİ 1998’DE VERİLDİ

Ödülleri Banu Tuna, Celal Başlangıç, Meltem Akyol, Hüseyin Aykol, Mustafa Kemal Erdemol, Nazım Alpman, Pelin Ünker, Semra Kardeşoğlu, Yücel Göktürk’ten oluşan jüri belirlemişti. Ödüller, Evrensel Muhabiri Metin Göktepe ve görevi başında yitirilen gazetecilerin anılarını yaşatmak, genç gazetecileri gerçekleri esas alan bir habercilik konusunda özendirmek amacıyla ilk olarak 1998 yılında verilmeye başlanmıştı.