Metin Hoca’nın davası 21 nisan’da başlayacak

Yunus Emre Ceren

Hopa’da 31 Mayıs 2011 tarihinde katledilen Metin Lokumcu’nun öldürülmesinin ardından haklarında iddianame düzenlenen kolluk görevlilerinin yargılanmalarına 21 Nisan Salı günü başlanacak.

Aile avukatlarından Sercan Aran şunları söyledi:

“Daha yargılama başlamadan, mahkemenin sanıkların yaralandıklarına dair bir iddiaları bile yokken, sanıkları korurcasına delil toplama çabasına girmesi, davanın seyri açısından adil bir yargılanma olmayacağına ilişkin kanaatlerimizi artırıyor. Yine mahkeme Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü’nden güvenlik talep etmiş. En başta da söylediğimiz şey buydu. Güvenlik Trabzon’da alınabiliyorsa, Hopa’da neden alınamıyor? Trabzon güvenli ise neden ekstra güvenlik önlemi alınıyor? Bu durumu dosyadaki yargılamada adil bir sonuç çıkmaması girişimlerinden öte bir anlamda maalesef yorumlayamıyoruz. Ancak ne olursa olsun hukuksuzlukları ortaya çıkarmak için, adil bir yargılanma tesisi için hukuk önünde mücadelemizi sürdürecek, ailenin tüm avukatları ve gelecek tüm meslektaşlarımız ile Trabzon’da olacağız.”

Hopa 2. Asliye Ceza Mahkemesi daha önce davanın güvenlik gerekçesiyle naklini talep etmişti. Talep duruşmaya bir gün kala kabul edilmiş ve dosyanın Trabzon’a nakledilmesine karar vermişti.