Metin Lokumcu davası  yeniden başlıyor

HABER MERKEZİ

Devrimci Öğretmen Metin Lokumcu’nun Artvin Hopa’da 31 Mayıs 2011’de, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakan olduğu dönemde düzenlediği miting protestoları sırasında polis tarafından sıkılan biber gazı nedeniyle yaşamını yitirmesine ilişkin dava bugün yeniden başlıyor.


Ölümünün üzerinden 10 yıldan uzun süre geçen Metin Lokumcu davası, Trabzon 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nin yetkisizlik kararının ardından ağır ceza mahkemesine taşındı. Dönemin il ve ilçe emniyet müdürlerinin de aralarında bulunduğu 13 polis, Lokumcu ailesi ve avukatlarının ‘kasten öldürme’ suçlaması istemi yerine ‘taksirle ölüme neden olmak’ suçundan yargılandıkları dava, Trabzon 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülecek.

Davanın iki gün sürmesi bekleniyor. Daha önce Trabzon 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmalarda, sanıkların talimatla yazılı olarak savunmaları alınmıştı. Sanıklar, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlanacak. Metin Lokumcu’nun ailesi ve avukatları davaya çağrı yaptı. Bugün sabah 09.30’da Trabzon Adliyesi önüne yapılan çağrıda, “Adalet mücadelemizde herkesi yanımızda görmek dileğiyle” denildi.