Metin Lokunmcu unutulmadı
Metin Hoca, ölümünün 12’nci yılında mezarı başında anıldı. (Fotoğraf: BirGün)

Haber Merkezi

Artvin Hopa’da 31 Mayıs 2011’de dönemin Başbakanı Erdoğan’ın katılacağı miting öncesi HES protestolarında polisin biber gazı sıkmasından etkilenip kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren devrimci öğretmen Metin Lokumcu ölümünün 12’nci yıldönümünde Hopa’da anıldı.

SOL Parti Artvin İl Örgütü tarafından gerçekleştirilen anmaya çok sayıda yurttaş katıldı. “Umutsuzluk yok direniş var” pankartı açan Hopalılar Lokumcu’nun katledildiği Hopa Meydanı’na yürüdü. Hopa Meydanı’nda yapılan açıklamanın ardından Metin Lokumcu’nun anıt mezarına doğru yola çıkıldı. Siyasi partiler ve meslek örgütleri de Lokumcu’yu ölümünün 12’nci yıldönümünde unutmadı. Türk Tabipler Birliği (TTB) tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada “2011 yılında Hopa’da yoğun biber gazı kullanımı nedeniyle yaşamdan koparılan Metin Lokumcu’yu saygıyla anıyoruz. Demokratik hakların engellenmemesi ve göz yaşartıcı gazların kullanılmaması gerektiğini bir kez daha vurguluyor, ‘Metin Lokumcu için Adalet’ çağrımızı yineliyoruz” denildi. SOL Parti Artvin İl Örgütü ise paylaşımında, “Metin Lokumcu’nun katledildiği Hopa meydanındayız. Hopa direnişinin izinden Geziye ve direnenlere bin selam” ifadelerini kullandı.

Metin Lokumcu’nun oğlu Ulaş Lokumcu da sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaparak, “Benim vazgeçmek, bu toprakları bırakıp gitmek, köşeye çekilmek, kolaya kaçmak gibi bir lüksüm yok. Babam için, Metin hocanız için adalet gelene kadar. Bu topraklara demokrasi ve adalet gelene kadar mücadele etmek zorundayım, zorundayız. Umudunu kaybedenler Hopa’yı ve Gezi’yi hatırlasın” dedi.